Indholdsfortegnelse
1. Sænke udslippet af CO2

2. Benzin- og dieselbiler bliver udskiftet, heraf høje afgifter

3. Olielandet Danmark

Uddrag
Da statsminister Mette Frederiksen stod på FN’s talerstol, lovede hun at Danmark nu vil gå forrest i kampen om at sænke udslippet af drivhusgasser med hele 70 procent frem til år 2030.

Fra år 1990 til år 2018 har Danmark sænket udslippet af CO2 og andre drivhusgasser ganske hurtigt, men det skal altså ske i et hurtigere tempo nu.

Til FN’s klimatopmøde i New York, blev den unge svenske klimaikon, Greta Thunberg, frustreret over at det går for langsomt, og at verdenslederne gør for lidt.

Greta Thunberg råbte følelsesladet op “Vi er i begyndelsen af en masseudryddelse, og alt, I kan tale om, er penge og eventyr historier om evig økonomisk vækst.

Hvor vover I? I har stjålet mine drømme og min barndom med jeres tomme ord, og så er jeg endda en af de heldige. Folk dør. Hele økosystemer bryder sammen” .

---

Som tidligere nævnt tjener den danske statskasse hvert år omkring 50 milliarder kroner på benzin- og dieselbiler i form af registreringsvægt- og brændstofafgifter.

Man kan undre sig over, hvad der skal erstatte disse penge, og hvor der skal komme penge fra til eventuelle kontante indskud til at købe elbiler. Norge har ikke desto mindre end 58 procent af alle nysalg uofficiel verdensrekord i salg af elbiler.

Benny Engelbrecht, som er transportminister, besøgte Norge, men han var skeptisk, og syntes at alt var dyrt.

På den ene side, kan man følge Benny Engelbrecht, da det formentlig er dyrt at skulle investere i elbiler, men på den anden side, ville det være en investering, der kunne forbedre miljøet, og dette ville nok hjælpe Danmark på vej mod dets mål med at sænke udslippet af drivhusgasser med 70 procent.