DHO | Hitlers vej til magten

Problemformulering
Hvordan fik Hitler politisk magt i Tyskland?

Underspørgsmål:

- Gør rede for hvordan Hitler fik politisk magt.
- Undersøg hvilket syn havde Hitler på jøder?
- Vurder om folket delte Hitlers syn på jøder.

Indledning
I denne opgave, vil jeg kom ind på hvordan Adolf Hitler fik politisk magt i Tyskland. Jeg også undersøg hvilket syn havde Hitler på jøderne og til sidst vil søge og folket også var enig i Hitlers holdninger og syn på jøderne. Jeg vil analysere, en del fra Hitlers selvbiografi ” Mein Kamph” der hedder folk og racer, der kommer ind på hvordan Hitler ser på jøder og alle andre racer i verden. Jeg har også tager NSDAPS parti program på 25 punkter, hvor jeg har udvalgt de mest væsentligt omkring Jøderne, og hvad der står om dem. Til sidst vil jeg kom ind på hvordan det tyske folk havde det med Hitler og hans syn på jøder. Hvem var uenig med ham, og hvad skete med dem der var uenig med Hitler. Til sidst vil jeg komme med en konklusion over hvordan det gik for Hitler og hvordan han udnyttede hans magt.

Indholdsfortegnelse
Indledning: 3
Problemformulering: 3
Underspørgsmål: 3
Gør rede for hvordan Hitler fik politisk magt? 4
Undersøg Hvilket syn havde Hitler på jøder? 6
Vurder om folket delte Hitlers syn på jøder. 9
Konklusion: 10
Litteraturliste: 11

Uddrag
Efter Første Verdenskrig blev der skabt mange bevægelser og småpartier på den yderste højrefløj i Tyskland. En af de nyeste partier under den tid var Deutsche Arbeiterpartei som blev grundlagt i München i 1919. Partiet var anderledes i forhold til andre partier højrefløjspartier, da den var nationalistisk og socialistisk. Efter et år, ændrede partiet i 1920 deres navn til National Sozialistiche Deustsche Arbeitpareti, som også er forkortet til NDSAP . Det var her hvor Adolf Hitler i februar 1920, blev en del af NDSAP . Adolf Hitler var oprindeligt Østrigsk statsborger, men var dog en del af første verdenskrig som soldat for den tyske hær . For partiet, var Hitlers rolle at være agitator og folketaler, som gjorde han blev en vigtige del, af den lille tyske parti . Hitler var meget inspireret af den Italiensk leder Benito Mussolini, som fascisterne i Italien lavede partiet et uniformeret korps, Strumabteilungen ”SA”, som blev brugt til at igangsætte gadeoptøjer og udkæmpe gadekampe med kommunisterne, som havde en lignende organisation: Rote frontkämpeferbund .

I Tyskland, begyndt NDSAP og SA at vokse hurtigt i medlemstal og blev en stor betydning i Bayeren som var en vigtige delstate, hvis regering var stærkt højreorienteret og beskyttede nazisterne og SA. I 1923, forsøger Adolf Hitler en magtovertagelse. I efteråret 1923, blev Tyskland ramt af en økonomisk krise som gav politisk kaos rundt i hele landet. Den Kommunistisk parti forberedte en revolutioner opstand. I Hamburg kom der regulær kampe, mellem kommunister og politi. Nazisterne skal komme som den bevægelse, der skulle kunne redde Tyskland fra kommunisme. Måden Nazitsterne planlagde at overtage magten i delstaten Bayern, var at lave en kup og derfra indlede en ”march mod Berlin”, som Mussolini også gjorde året før han marchede mod Rom. Kuppet mislykkes dog, og Hitler bliver arresteret og blev idømt 5 års fængsel. Men han blev dog løsladet igen efter et år, da han var vurderet til at have opført sig pænt .

I 1925 gendannede Hitler Nazipartiet, som blev forbudt efter det mislykket kupforsøg i 1923 . Hitler og hans parti, ville arbejde på lovens grund, men også opbygge SA til en masseorganisation, der lavede terror og ikke veg tilbage for mord og på politiske modstander. Det var en svær periode at NDSAP kunne slå igennem på. Perioden 1923 til 1929 så det ud til at Tysklands stabiliseredes økonomisk og derigennem politisk. Målrettet, effektiv propaganda appellerede til den både den sociale utilfredshed og til den stærke tyske nationalisme. Grunden til den tyske elendighed var den propaganda Versaillestrakten, udlandet og ikke-tyske statsborger i Tyskland, det var nemlig jøderne. Strategien gik ud på at så meget politisk uro og ustabilitet som der er muligt. Det skal skabe så meget uro, at det gør det umuligt for de demokratiske partier at regere. For uro og manglende handlekraft fra regeringen og Rigsdag skulle vise nødvendigheden af en stræk, national autoritær ledelse.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu