Indledning
"Det har ikke spor med sex at gøre". Det er en psykologisk novelle, ved det mener jeg at forfatteren beskriver personernes indre gennem deres tanker og følelser. Den er skrevet af Mads Brenøe i 1998.

Novellen handler om jeg-personen som møder en pige ( Esther 22 år) under en biograf besøge. Hvorefter de to begynder at komme sammen.

Vi høre at Esther boede for sig selv i en lejlighed inde i byen. Og om aften lurede jeg-personen på hende fra køkkentrappe, som lå på den anden side af husene.

et stykke tid efter flytter de to sammen. Og hvert gang når Esther toget på arbejde læste jeg-personen hendes breve og lukkede dem igen med limstiften før hun kom hjem igen. Han læste også hendes dagbog når han havde fået muligheden til det.

Indholdsfortegnelse
Anslag;
Præsentation;
Uddybning;
Point of no return;
Konfliktoptrapningen;
Konfliktløsning;
Udtoning;

Uddrag
Jeg-personen finder ude af at Esther,s elsker, bedragede hende med en ande pige. Esther bliver træt af jeg-personen overvåger hende for meget.

Og forlader jeg- personen. Der går halvår før jeg-personen ser Esther igan. Jeg-personen bosater sig i en lejlighed overfor Esther,s.

Jeg-personen har nu fået en nye kæreste. (Beate 19 år). Hanlingen i historien er kronologisk opbygget, men med uklar komposition, at der er åben aflutning.

og derfor har jeg har valgt at brugt berettermodellen, for at vise novellens opbyging, og for at vise hvordan føres man ind og ud af novellen. Og hvilken virkning den har på os som læser.

Anslag;
Første gang vi møder jeg-personen, på biografen.

Præsentation;
hvor vi får nogle detaljer om Esther,s udseende.

Uddybning;
Der når jeg-personen begynder at lurer på hende fra køkkentrappe.

Point of no return;
Når han åbner hendes post, (s.114- 115) linje 19.

Konfliktoptrapningen;
Det beggyneder der hvor han finde ud af at hun har en elsker.

Konfliktløsning;
Da, Esther går fra ham.

Udtoning;
Der, hvor jeg-personen har fået en nye kærste.

Hovedpersonen, andre opfatter ham pervers som pervers, når han gør de ting som han gør. Han kan godt lide at snage og lure på andres privatliv.

Han kan godt lide på en måde at krænke folks privatliv. Han forfølger dem lurer på dem når de laver noget privat.