Demokratiet udvikler sig markant i 1800 tallet | DHO

Opgavebeskrivelse
1. Gør kort rede for demokratiseringsprocessen i Danmark i perioden 1814 til 1849.

2. Foretag en historisk og danskfagligt analyse med fokus på holdninger til styreformer og fremstillingen af disse. Analysen skal tage udgangspunkt i tekster (tale, sange, digte, breve osv.) fra materialebanken i dansk og historie.

3. Diskutere hvordan det analyserede materiale kan ses som et udtryk for den politiske og demokratiske udvikling i Danmark i perioden.

Indledning
I 1800 tallet udvikler demokratiet sig markant ,det ikke længere kongen der har alt magten men folket, og her får vi nogle af de basale rettigheder som vi kender i dag som vi tager for givet ytringsfrihed, foreningsfrihed, forsamlingsfrihed.

Dette er vigtig for dig som læser at vide hvordan Danmarks borger tog kampen op for en fri forfatning og fik skabt det samfund vi kender i dag. Denne opgave indeholder en redegørelse for Danmarks demokratiseringsproces i perioden 1814 til 1849.

Og de to undersøgelser mit analyseret materiale, her har jeg undersøgt den ene på baggrund af dansk eller historisk metode, den første jeg analysere er en tale her går jeg til talen dansk fagligt og på baggrund af en argumentationsanalyse, den anden analyseret materiale er et brev en kilde her vil jeg gå til kilden på baggrund af en historisk metode altså kildekritik.

Dog havde jeg nogen afgrænsninger således fordi at alting er ikke relevant for at kunne svare på min problemformulering altså hvordan udviklede demokratiet sig i Danmark i første halvdel af 1800 tallet.

Indholdsfortegnelse
Indledning 2
Ugler i mosen 3
Enevolds konge 3
mulighed på indflydelse 3
håbets tids 4
projekt fri forfatning 5
Nykøbing falster tale orla lehmann 5
grundlovens rejse 6
politisk udvikling og demokratisk udvikling 7
Konklusion 8
Litteraturliste 9

Uddrag
Rundt omkring i Europa er de enevældig styrer under pres, især kong Christian er bekymret for rundt om i verden har befolkning gjort oprør mod de gamle styreformer og frygter derfor som konge at der kunne komme revolution, omvendinger, kaos og krig, men menneskerne i Danmark har dog ikke indtil videre prøvet på noget.

Dog er der ugler i mosen fordi de veluddannet borger har et håb om et system skifte. Orla Lehmanns parti sender adresser til kongen i håbet om han vil give befolkning et nyt styreform, men så nemt er det ikke, det kræver ofrer til at vælte enevælden og give folket folkestyre.

I Januar 1848 bliver kong Christian d. 8 syg og dør kort tid efter. Kongen når ikke at give Danmark en grundlov.

Og nu er Det at hans søn prins Frederik d. 7 der arver den enevældig krone. Frederik var han ikke en god konge reelt set var han ikke godt nok rustet da han i 1848 overtog magten.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu