Indledning
Alle mennesker har forskellige kropsidealer og vi forholder os forskelligt til dem. Modellers tynde kroppe er et af de største idealer, man ser og hører om. Det kan være frustrerende at leve op til disse forhold, da det kræver hårdt arbejde.

Nogle mennesker tilmelder sig et abonnement i fitness, andre varierer sin mad og løber dagligt. Mange lider også af en spiseforstyrrelse, da de gerne vil opnå at få tynde kroppe. De ændrer spisevaner og begrænser sin mand for at blive slankere på en kort periode. Nogle indtager også store mængder af mad og kaster bevidst op efterfølgende.

Jesper Wung-Sung novelle ’’De Tre Veninder’’ er et godt eksempel på kropsideal og spiseforstyrrelsen. Her følger vi den spiseforstyrret pige, Saras og vi følger hendes verden. Sara møder en lille pige i parken og fortæller hende skrækkelige historier om tre tynde piger.

Uddrag
Handlingen kan inddeles i tre dele, hvor den første del foregår hjemme hos Saras mormor. Handlingen spænder sig over en dag, hvor novellen starter i In medias res, hvor vi som læser med det samme, bliver kastet ind i handlingen.

Her møder vi en ung pige som kaster din middag op i toilettet ’’Det gik ned som et isbjerg der kævlede, men små chokoladestykker blev bagefter flydende i overfladen som vraggods’’ (s. 1, linje 1 - 2). Denne sætning er en sammenligning.

Den beskriver Sars syn på mad, da man normalt forbinder chokolade med noget lækkert, men i hendes øjne er det et affaldsprodukt i facon af vraggods.

Da hun er færdig med at kaste op, bruger hun toiletbørsten grundigt til at fjerne resterne og skylder ud. Inden Sara går ud, kigger hun sig selv i spejlet. ’’Hun så sig længe i spejlet, hoppede tyve gange op og ned, låste op og gik ind i stuen igen.

Lige ud for hendes plads stod et nyt stort stykke, og hun var lige ved bare at sætte sig på en af de tomme pladser’’ (s. 1, linje 5 - 8). Saras handlinger kan ses, at hun lider af en spiseforstyrrelse. Hun hopper tyve gange, hvilket viser at hun prøver at dyrke en smule motion for at tabe sig.

Hun har lyst til at sidde foran en tom plads, hvilket viser at hun prøver at undgå den store stykke kage. Novellen er skrevet i en 3. persons fortæller med en ydre synsvinkel, da man ikke får afvide hvad personerne tænker, men blot får vi afvide hvad der sker udefra.