Indholdsfortegnelse
Resume:
Forfatter:
Novellen:
Komposition:
Berettermodellen:
Fortæller:
Personer:
Messy:
Bet:
Sted og miljø:
Sprog og stil:
Symboler:
Tematik:
Fortolkning:
Perspektivering:

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Fortolkning:
Teksten giver os et indblik i, hvad sprut og stoffer kan gøre ved os. Den fortæller os hvad mangel på omsorg og opmærksomhed kan gøre ved os. Til sidst kan Messy ikke leve med det mere, og Bet ødelægger sig selv ved at prøve at kæmpe videre.

Camilla Christensen prøver at vise os et billede af ungdommen. Unge bliver mere udfordrende med grænser og hvis den udvikling ikke stopper, kan flere unge ende ligesom Bet og Messy.

Budskabet med novellen ”Veninder” er at nyde og passe på det gode liv, så længe du har det. Værdsætte dem der er der for dig og ikke tage nogle eller noget forgivet.
Perspektivering:
Den Oscar nominerede film ”Taken” kan sammenlignes lidt med novellen, fordi filmen handler om to veninder der bliver kidnappet i Spanien. Der er både noget med grænser og løgne.

Det viser
Stoffer, alkohol og mangel på omsorg, kan ødelægge de fleste mennesker. Måske har man lige slået op med kæresten eller haft et stort skænderi med far og mor, og tager måske ud at drikker med vennerne, får lidt for meget og det ender med man gør noget dumt.

Teksten fortæller hvordan en aften kan ende grueligt galt, uden man selv har kontrol over det og det der sker.