De tre veninder | Analyse | Jesper Wung – Sung

Indledning
Sara er på besøg, ude ved hendes mormor til eftermiddagskaffe. Sara og mormoren snakker om, Saras nye start på gymnasiet. Efter Sara har spist et stykke chokoladekage, går hun ud og kaster op. Hun skyller godt ud i toilet, og tjekker der ikke sidder nogle kagerester i toiletvandet.

Titlen ”De tre veninder” passer godt til novellen. Det hele starter ved mormoren, hvor hun spørg om hun har fået nogle nye veninder. Det havde Sara, og fortæller de hedder Kate, Claudia og Naomi.

Resten af novellen handler om, Sara fortæller de her små historier til en lille pige. Som omhandler de her tre veninder tror jeg, og det med man skal være tynd for ikke og dø.

Uddrag
På side 24(1) linje 1-4. Fremgår det at Sara har bulimi. Du kan læse det ved, at efter ord nr. 8 til ord nr. 19. Står der ”Men små chokoladestykker blev bagefter flydende i overfladen som vraggods” Her kan vi læse at resterne for den kage hun har kastet op, lægger tilbage i overfladen af toiletvandet

Det fremgår af følgende citat, at Sara er meget glad for mad og kage. Grundet af, at man i teksten linje 7 side 24(1) ”lige ud for hendes plads var et nyt stort stykke” Her kan vi læse os frem til, at hun er en person, der er vant til at spise mere end et stykke kage. Da mormoren allerede, havde sat et nyt stykke kage på tallerken, hvilket også kan være et tegn på, at hun er glad for mad generelt.

Det fremgår af følgende citat ”Der var et barn i en gul flyverdragt. Hun skråede over”. Her kan vi se at Sara er en imødekommende person Sara er ikke genert.

På sidste side (26) linje linje 3-5, fremgår det af følgende citat ”Alle tykke børn blev spist af heksen! Hun pegede på den lille pige. Du blev spist!” Jeg blev meget forvirret da jeg læste dette stykke. Forfatteren slår fra nutid til datid.

Hvilket fik mig til at tænke på, jeg tror den lille pige som hun snakker til. Er endelig sig selv. Det hun mener med ”Du blev spist” tror jeg er, at hun fik sygdommen. At hun ikke har det godt med sig selv og måske at hun føler en stor del af hende er forsvundet grundet af sygdommen.

At sygedommen har spist hendes gammel forhold til mad.

Få adgang til hele opgaven