Veninder | Analyse | Camilla Christensen

Veninder Analyse af Camilla Christensens novelle, 1996

Indledning
De fleste kender godt til det at have forskellige vennegrupper. Jeg ved i hvert fald godt hvem eller hvilken gruppe jeg skal gå til, hvis jeg en dag skulle være ked af det. Eller hvilken gruppe der vil være bedst at befinde mig i, hvis jeg i skolen gerne vil være produktiv.

Derudover ved jeg modsat også godt hvem jeg skal gå til, når jeg har lyst til at slå mig løs, lyst til at feste og lyst til at glemme alle reg-lerne. For mit vedkomne er det især en veninde, som jeg elsker at være sammen med, men som jeg samtidig også godt ved ikke har den bedste indflydelse på mig.

Jeg ved, at hun altid er med på den værste og med hende benytter jeg for en aften en anden del af min identitet. Det er dog stadig en del af min identitet, for det er for mig vigtigt, at jeg med hende ikke pludselig skifter person. Hvilket er en evne, jeg håber på, at jeg altid vil holde fast i.

For jeg ved at med de sociale medier og nutidens druk-kultur, at det kan være svært for mange unge i dag at holde fast i deres identitet og måske i det hele taget bare i første omgang at få bygget deres egen.

Netop dette, med mangel på identitet, må være hårdt og det er nok også derfor at nogen i et sådant tilfælde søger tilflugt i alkohol og stoffer, hvilket lige præcis er hvad Camilla Christensen skildrer i sin novelle ”Veninder” fra novellesamlingen ”Stjernebarn” fra 1996.

Uddrag
Dog får vi, lidt senere, et lille smugkig ind i Bet, som person. Vi får at vide at hun altid mister sine ting og at det måske skyldes, at hun en dag håber på at blive fundet.

Dette fortæller os indirekte, at Bet føler sig lidt fortabt. Derudover for vi i dette afsnit, som fungerer som en indirekte personkarakteristik af hende, også et lille indblik i, hvor følsom en person Bet er.

Hun siger nemlig selv ”Jeg er god til at græde. Jeg kan græde i dagevis” (s. 2, l. 6-7).

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu