Isen der brister | Analyse | Camilla Grebe | 10 i Karakter

Indledning
Menneskers handlinger, tankegang og oplevelser er noget som har stor betydning for skabelsen af identiteter hos mennesker. De færreste mennesker har helt styr på deres handlinger og det er med til at mennesker også har forskellige reaktionsmønstre.

Følelser som spænding, sorg, og kærlighed er alle typiske grunde til at mennesket handler som de gør, men hvilke følelser og tanker skal der til før vi tager de beslutninger som vi gør? Det er nogle af disse temaer som krimiromanen Isen der brister behandler.

Indholdsfortegnelse
INDLEDNING
Resume
Analyse
Krimiens opbygning
Genre
Krimiens titel og personkarakteristik
Afrunding

Uddrag
Vi får fortalt historien igennem tre jeg-fortællere, vi bliver bevidst om jeg fortælleren i følgende citat fra Emma, “Jeg står i sneen foran min mors gravsten, da telefonen ringer”.

Som læser springer man rundt parallelt imellem de tre forskellige hovedpersoner i tid og sted. Man følger Emma som er butiksansat, Peter Lindgren som er efterforsker og Hanne som er adfærdsforsker.

Vi hører altså om de tre personer i hver deres kapitler og bliver præsenteret for deres forskellige synsvinkler og perspektivet skifter altså alt efter hvilket af de tre personer vi følger.

Dette skifte er med til at give en konstant tvivl om at der er noget som ikke stemmer overens og det er også med til at give læseren sit helt eget 4. scenarie, da man ved mere end selve hovedpersonerne.

Dette er med til at man som læser oplever en konstant suspense igennem bogen, da man som læser er et lille skridt foran de tre personer hele tiden, samtidig er det let at leve sig ind i handlingen, da der er flere hovedpersoner

så på den måde nemmere at finde en at identificere sig med. Spændingen stiger undervejs, det ser vi F.eks. ved at vide mere end selve karaktererne gør (Vi skal leder efter et sted hun føler sig hjemme.)

Her bliver der snakket om Emma, fra Peters perspektiv, så det kan give også en spænding til næste kapitel om Emma, så vi kan finde ud af hvor hun er nu. Som læser får man lyst til at læse videre

da man gerne vil vide hvad der sker i næste kapitel, da det hurtigt kan give svar på nogle af de spørgsmål man sidder med, da vi skifter perspektiv og synsvinkel på historien igennem hele bogen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu