Indholdsfortegnelse
Hvorfor jeg har valgt digtet
Resume af digtet ”De evige tre”
Forfatter
Målgruppe
Analyse:
Komposition
- Oplæsningsstykke
Fortæller
Sprog
Metafor
Modsætninger
Glæde og sorg.
Elsker & ikke elsker
Fortolkning:
Tema
Budskab
Fortolkning
Vurdering:
Perspektivering:
Rim

Uddrag
Jeg har valgt at perspektivere dette digt til filmen den eneste ene, som er skrevet af Kim Fupz. og instrueret af Susanne bier. Den eneste ene handler om to par, som har hver deres historie at fortælle og som så til sidst bliver kædet sammen til én.

Det ene par, Lizzie og Niels, som skal adopteret et barn fra afrika. Den dag de får pigen, Mgala, dør Lizzie på tragisk vis. Det andet par, Susanne og Andrea, som gerne vil være forældre, men de har misforstået det med ægløsning, hvor vi derefter ser at Andre bliver meget overrasket, men man kan godt høre på Susanne at hun har vidst det hele tiden.

Dette ender ud i at Andre får overtalt Susanne til at prøve igen, og denne gang bliver hun gravid.

Men deres ellers meget romantiske forhold brister brat, da Andrea har en affære med en anden kvinde og Sus, forklarlig nok, derfor smider ham ud. Disse to par som nu er splittet.

Men de møder hinanden gennem Niels' arbejde, Niels står en dag i Sus' køkken. Det er kærlighed ved første blik, og efter dette ser de mere til hinanden hvilket Andrea opdager, og det får konsekvenser da Susanne skal ind og havde foretaget en abort.

Da hun ligger på operationsbordet kommer Andrea og Niels ind og skændes om hvem de mener Susanne elsker, dette ender ud i at Susanne får konstateret at hun elsker Niels, og at de skal have barnet sammen.

Denne film har ligesom mit digt også et trekantsdrama, hvor hovedperson, skal tage stilling til hvem af de to fyre hun skal vælge. Ham hun elsker eller faren til barnet.