Indledning
Der findes flere forskellige fællesskaber, man kan være en del af og føle sig en del af. Disse fællesskaber kan være fodboldklubber, veninder, læsegrupper og det kan i det hele taget være hele samfundet, der er et stort fælleskab, som man er en del af. Vi oplever fællesskabet hver dag og hele tiden, det er umuligt at undgå.

Men hvad nu hvis du en dag bare bliver ekskluderet fra fællesskabet? Blot på grund af din hårfarve, din hudfarve eller din accent.

Vil du føle dig udenfor? Vil du føle, at du er en af dem eller en af os? I artiklen ”De kalder mig for terroristsvin” af Siddik Lausten bragt i Politikken d. 23. januar 2015 fortæller, om hvordan det er ikke at føle sig velkommen i Danmark. For hvordan er det egentlig at være indvandre i Danmark?

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Den væsentligste pointe i denne artikel er, at Siddik Lausten ikke føler sig integreret i det danske samfund, men oplever alligevel at blive fremmedgjort.

Ifølge skribenten, er det svært at få lov til at blive en helt almindelig dansker: ”Mest undrer jeg mig over, hvor svært det faktisk er at få lov til bare at være eller blive helt ’almindelig dansker’. Uden tilråb. Uden skældsord. Uden tossede valg til diverse råd eller uden at skulle puttes i kasser og stemples som fremmed”.