Indledning
Ungdommen har udviklet sig rigtig meget i årevis, både positivt og negativt. Reality-shows er begyndt at fylde mere og mere i de unges hverdag.

Alt dette sker i takt med, at tv-mediet fylder mere og mere i det danske samfund. Skriver man ”reality-show” i Wikipedia, beskrives det som et show, der skal forsøge at fremstille virkeligheden.

Fremstille virkeligheden? Reality-tv er i dagens Danmark begyndt at påvirke både synet på os selv og vores væremåder.

Unge individer bliver dag og nat fodret med reality-shows, eftersom det fylder størstedelen af tv-mediet. Man må spørge sig selv om man syntes at denne udvikling i virkeligheden er god?

Uddrag
Anya Eskildsen som er leder af en af landets største uddannelsesinstitutioner mener, at nutidens reality-shows viser hvordan de unge ”tegner” et slags billede af sig selv af dumme bemærkninger og uvidenhed.

Anya omgås med tusindvis af unge mennesker og fortæller at rigtigt mange unge mennesker i Danmark, har store ambitioner og kæmper for at tage en uddannelse for at opnå den karriere de ønsker.

Anya kritiserer reality-shows og nævner også ”unge mennesker hel ned til 16-års alderen, som har startet egen virksomhed”. Hun mener i stedet at disse skulle blive fremvist i fjernsynet.

Selv siger Anya ”Der er kort sagt ikke meget reality at hente i reality-tv” (S. 2, L. 1). Derudover snakker hun om hvordan de unge mennesker i realityprogrammerne kæmper imod hinanden, ved at overbyde hinanden i dumhed.

Der bliver brugt negative ord, for at skabe det her dårlige synspunkt over de individer der deltager i disse reality-shows.

Anya slutter af med at snakke om at det ikke må blive et mål at være dum og snakker også om Danmarks fremtid. ”Hvis alle var som Amalie, Pernille og Susan K, ville Danmarks fremtid se meget sort ud” (S.2, L.26)

I dagens Danmark har de unge mulighed for selv at vælge sin fremtid. Nogle vælger at dygtiggøre sig i uddannelsessystemet, andre tilmelder sig til reality-shows.

Men hvad er grunden til, at unge individer gider at se disse reality-shows. Meget ændre sig med tid, og ungdommen er ingen undtagelse. Nutidens unge er har i den grad ændret sig og er på mange måder anderledes end fra tidligere generationer.

I vores samfund er der mange ting som fylder et individ, karriere, arbejdsliv, familie osv. Derfor kan det være rart at komme hjem smide benene op på bordet og dræbe tiden med disse reality-shows.

Denne artikel er meget subjektiv og derudover bliver der benyttet etos, da Anya virker troværdig fordi hun omgås og har erfaring med unge mennesker.