Indledning
I det moderne samfund har vi hver enkelte borger en holdning og fokus på danskhed i Danmark, og dette har en stor indflydelse på dansk politik.

I denne kronik er det denne debat, som Pernille Skipper politisk ordfører for Enhedslisten og medlem af Folketinget, sætter fokus på.

Hun har i kronikken: ”Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage”. en stor fokus rettet mod Dansk Folkeparti, hvor der også bliver sendt en del kritik mod deres parti.

I kronikken leder hun faktisk efter et svar på hvem har egentlig rettigheden til at bestemme hvornår man er dansk og hvad det betyder?

Jeg vil fortrinsvis i min analyse skrive kort og præcist om emnet, hvor jeg derefter vil komme ind på Toulmins argumentationsmodel, hvor jeg skal pege på nogen af de argumentationer hun fremfører i kronikken.

Samt vil jeg fortælle om appelformer, sprog og lidt om ordvalg. Til slutte med min analyse skal jeg komme med min vurdering af kronikkens gennemslagskraft og dens troværdighed i forhold til budskabet?

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Kronikken ”Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage” er bragt i omnibusavisen Jyllands-Posten d. 4. oktober 2018, af Pernille Skipper.

Det er hendes synspunkter og velbegrundede argumentationer vi får fremstillede i denne kronik.

Disse omnibusaviser er typisk præget af politiske værdier og holdninger, det kan man især se i denne her kronik af Pernille Skipper, som Jyllands-Posten har valgt at publicere, selvom de også kunne vælge ikke at gøre det, hvis de ville.

Jyllands-Posten er en omnibusavis, som kan læses både online og fysisk af alle, dog dem der støtter den blå blok.

Dette viser også de fleste af læserne, hvor det er flertallet der stemmer blå blok, men i dette tilfælde brugte de Pernille Skipper til at fremføre hendes negative holdninger og de danske værdier, som dansk folkeparti bruger til at få flere stemmer.

Det kan fx få læseren til at tænke over Dansk Folkepartis rolle i dansk politik/samfund, og deres indflydelse på danskheden.

Hun påvirker eller skabe manipulation hos læser gennem politik, hun forsøger faktisk at overbevise læseren om at det hun skriver, er det rigtige, og det dansk folkeparti gør forkerte.