COVID-19 pandemien | Noter Samfundsfag

Problemformulering
Hvordan har Corona påvirket det danske samfund og hvordan kommer det til at påvirke fremtiden samt hvilke konsekvenser har det medbragt sig.

Indholdsfortegnelse
Hvad er COVID-19 og hvad har det gjort?
Hvordan har det påvirket den danske økonomi?
Hvordan har det påvirket det politisk?
Hvordan har det påvirket det sociale Danmark?
Hvilke konsekvenser har det medbragt?
Hvordan ser fremtiden ud?
Hvordan ser arbejdsmarkedet ud under og efter Corona?
Kan hjælpepakkerne redde dansk økonomi?
Konklusion

Uddrag
COVID-19 er en sygdom der er opstået i Kina, ved at en mand spiste en flagermus, og blev så smittet. Han har så smittet en som har smittet flere og sådan har det fortsat.

Så smittede det Italien og der var mange danskere på skiferie og på den måde kom det så til Danmark. Sygdommen er meget ond, fordi man ikke kan se forskel på influenza og COVID-19.

Men COVID-19 kan være dødbringende for ældre eller folk med en kronisk sygdom. Folk der er smittede, får ikke altid symptomer på at de har covid-19 og derfor smitter den så hurtigt.

Det er en sygdom der har bragt os i en sundheds- og økonomisk krise. I Danmark var vi nødsaget til at lukket ned fordi vores tal blev 10 dobbelt på et døgn og vi ville nødig ende i samme situation som Italien.

Italien var ikke forberedt på det, så lige pludselig havde de mange der skulle i respirator for at overleve men Italien ikke nok så mange døde og de var nødt til at lave haller om til sygehuse fordi sygehusene var overfyldte.

I USA står det også slemt til fordi Trump ikke kan se at de skulle lukke ned før, det var for sent. Og de skulle bruge lastbiler som ligvogne fordi der døde så mange på meget kort tid i USA.

I Danmark har vores regering og myndighederne taget en række tiltag med henblik på at mindske smittespredningen.

Det var tiltag som at nedbringe antallet af kontakters og sikre afstanden mellem folk. Den danske regering har lukket grænserne og har derfor stoppet muligheden for indrejse i Danmark.

---

Den danske økonomi er hårdt ramt efter pandemien. Danmark er lige nu i krise som følge af Coronapandemien.

Rigtig mange virksomheder kæmper for at overleve samt tusindvis af lønmodtagere kæmper for at beholde sit job.

Rigtig mange har nu meldt sig ledige på arbejdsmarkedet og grafen er steget markant. Den typiske arbejder der bliver meldt ledig er en mand i alderen 30 – 49 år.

Han har en typisk en grundskoleuddannelse og et arbejde inden for restaurant- eller hotelbranchen i hovedstadsområdet.

En statistik viser at mænd bliver hårdest ramt. Tallene blev offentliggjort den 3. maj og viser at 54,8% der er blevet meldt ledige er mænd hvorimod 45,2% er kvinder.

De brancher der har størst udvikling i antallet af ledige, er transport og restaurant- og hotelbranchen. Det er hårdt for lige præcis de to brancher netop fordi at der kan man ikke undgå at omgås mange forskellige mennesker.

Det vil være svært for hotellerne at forholde sig til alle regler om forsamlingsforbud osv. Transportbranchen er også hårdt ramt.

I denne periode sætter vi rigtig stor fokus på vores eget helbred og derfor vælger mange at lade vær med blandt andet at tage offentlig transport.

I denne tabel vises der en oversigt over hvor mange ledige der er i hver branche. Vi ser blandt andet at restaurant- og hotelbranchen er rigtig hårdt ramt på antal ny tilmeldte.

Men det er på alle fronter at personer melder sig ledige. Det er hele Danmark og ikke kun i et bestemt område. En statistik viser hvor høj ledigheden er i de forskellige områder før og efter Corona krisen i Danmark.

Vi kan se at ledigheden er steget i alle områder. Det betyder at den danske økonomi er rigtig presset i forhold til at rigtig mange har mistet sit job og dermed ikke tjene penge og så ville de ikke bruge nogen penge og så går vi i lavkonjunktur.

Aktiemarkedet var i rekord god form men fik dog en meget skidt start i marts måned da Corona pandemien tog fart. Aktierne styrt dykkede.

Men det ledende danske aktieindeks C25 har nu vundet alt det de tabte tilbage og er nu meget tæt på at overgå den rekord de havde i februar inden Corona pandemien.

Og det skyldes faktisk medicinalfirmaerne der har klaret sig rigtig godt gennem krisen. En graf viser C25-indeksets udvikling i år frem til den 28. maj.

Det starter godt ud i starten af 2020 men i marts måned styrtdykker den. Den har derefter haft en fornuftig stigning og er nu på rette kurs igen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu