Indledning
I opgaven tages der udgangspunkt i at analysere novellen ”Bulbjerg” skrevet af forfatteren Naja Marie Aidt. Novellen ”Bulbjerg” blev offentliggjort i 2006 i novellesamlingen ”Bavian”, som bestod af 15 noveller.

Det er uklart, hvad der var forfatterens mening med navnet ”Bavian”, men bavianen er en af de abearter, der lever sammen i flokke med en han og imellem seks og otte hunner og deres unger.

Det kan referere til ”Bulbjerg”, hvor manden er utro med hustruens søster og forfatterens novellesamling, som starter med ”Bulbjerg” og ender med ”Myggestik” der omhandler en driftstyret mand, som lider meget af et myggestik.

Uddrag
Sebastian er blevet bidt af myrerne. Faren bliver sur og utålmodig og kalder irriteret efter Anne. Det sker igen, da Sebastian har slået sig bevidstløs.

Faren vælger nemlig at fortælle om hans affære med Tine og stemningen mellem forældrene bliver meget intens. Anne vælger ikke at reagere på farens tilståelse, men først efter at han fortæller detaljeret hvordan.

”Jeg tager hende bagfra, op i numsen, i vores seng” (Side 5, linje 25). Farens affære og opførsel fortæller meget om forholdet imellem parret. Det eneste, som holder parret sammen

er Sebastian, men når han ligger bevidstløs, er der ingen mening i forholdet. Faren er ligeglad og villig til at komme ud med alle hans frustrationer hæmningsløs.

Som resultat af deres konflikt, løber Anne sin vej med frygt og uskyld, bliver nævnt i linje 30, side 5. ”hun ryster på hovedet.

Frygt og en næsten overjordisk uskyld lyser fra hendes opspærrede øjne”. Efter tilståelsen om sin affære, hvorefter Anne løber væk, sker der en ændring i forholdet, i og med at faren går fra at kalde Anne ”du” til ”hun”.

Det virker mere upersonligt og fjern. Anne føler frygt i stedet for chok, som om hun vidste om farens affære, men er kun chokeret over to detaljer ”i vores seng? Siger hun, i numsen?

Siger hun” Frygten kan derfor henvise til, at hun ikke kan bevare sammenholdet mere eller holde facaden, da grænsen er blevet overskredet. Til gengæld så bliver det mere overskueligt at finde frem til Bulbjerg.