Biologirapport | Alkoholgær

Indledning
er findes 2500 forskellige svampearter, som vi kender til. Den vi bruger, er specielt egnet til bagning, også kaldet gærsvampen.

Gærens aktivitet afhænger af temperaturen. I et køleskab er gær i en stabil tilstand - en slags dvale, kan man sige. Den bliver først aktiveret når temperaturen stiger, og når gæren får noget at leve af. Gæren får energien fra kulhydrater, protein og fedt. Når en gærdej hæver, er det fordi gærcellerne afgiver affaldsstoffer i form af kuldioxid, CO₂, og alkohol. Det er enzymerne i gæren, som nedbryder, fedtstof, protein og de diverse forskellige sukkerarter.

Indholdsfortegnelse
Hvad er alkoholgæring?
Formålet
Teori
Hypotese
Fremgangsmåde
Materialer
Resultaterne
Diskussion

Uddrag
Man kan se på grafen, at forsøget, hvor æblemosten er tilsat gær begynder at falde, efter ca. 34,5 time. Det vil sige, at gærcellerne ikke bliver ved med at afgive varme, og man må antage/forestille sig, at gærcellerne enten har brugt alt glukosen og næringsstofferne, og måske derfor formentlig er døde eller er ved at dø.

Phenolrødt ændrer farve fra rød til gul fordi den reagere med den CO2 ,der kommer fra alkoholgæringen gennem røret.

Jeg kan konkludere, at i forsøget hvor der var tilført gær, at temperaturen stiger fordi der sker et varmetab når gærcellerne bruger energi til at formere sig ved gæringsprocessen. Temperaturen falder igen fordi, at gærcellerne dør grundet affaldsstofferne. Den dannede CO2 ved alkoholgæringen reagere med vandet i æblemosten og danner kulsyre. Æblemostens kulhydrater blev optaget at gærcellerne. Til sidst blev der lavet æblevin pga. den udskilte alkohol.

Jeg mener, at min hypotese kan bekræftes såfremt, at jeg tilføjes at temperaturen falder igen, og hvorfor den gør det.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!