Billedanalyse af “so simple” af michael kvium

Indholdsfortegnelse
Indledning
De faktuelle oplysninger
Det denotative niveau
Det konnotative niveau
Det tekstlige niveau
Opsummerende konklusion
Perspektivering til kendte værker

Uddrag
Billedet “So Simple” sætter en masse tanker i gang, herunder helt konkret, at livet er “så simpelt” forstået på den måde, at uanset, hvad du udvikler dig til, uanset hvilken succes/status du opnår i livet og uanset hvilken personlighed du danner dig, så ender vi alle på samme måde. Vi ender nemlig alle sammen med at gå fra fødsel til død, det er uundgåeligt, at det forløber anderledes.

Men billedet sætter også tanker i gang om, hvordan social arv og identitetsdannelse har indflydelse på vores liv og hvordan det kan resultere i, at vi har forældre som “holder os fast” i navlestrengen og sørger for de fysiske behov såsom føde, husly osv.

For afhænger vores liv, såvel som længde herpå, ikke af den arv vi bliver født ind i? Billedet illustrerer i den grad også et meget debatteret emne omhandlende de såkaldte “curlingbørn”. For når mor og far er over os ligesom navlestrengen kunne illustrere, så har vi lettere ved at undgå døden i en længere periode end dem, som hver dag er mere direkte udsat for døden.

For nogle kæmper hver dag for at undgå døden og “hænger” over den som en del af hverdagen, hvorimod mange af os andre ikke tænker på det at dø som en optimal tanke gennem en almindelig hverdag.

Vi har andre ting at tænke på, såsom hvad vi skal have til aftensmad - for vi regner med, at der er mad til hele familien -, såsom hvilken flot, ny kjole vi skal have på til festen - for vi har en vis status, der skal opretholdes og pengene er ikke et hyppigt problem - såsom hvor ferien går hen - for der er da penge til ferie.

Disse er ting, som vi ser som basale hverdagsting, nogle i selvfølgelig højere grad end andre. Men dette er med til at danne vores identitet.

Kvium nævner selv, at hans kunst handler om, hvad det vil sige at være menneske og dette hænger meget godt sammen med, at billedet illustrerer og vækker tanker om livet, der passerer mellem fødsel og død.

Det handler altså om livets gang, nemlig en helt unik rejse for hvert enkelt individ. Rejsen varer fra fødsel til død og gennem hver rejse gennemløbes differente livsfaser, som er med til at danne vores identitet.

Elementerne i billedet er meget mørke og dystre og kan derfor også illustrere de dødfødte børn, da dødfødte i perioden omkring billedets dannelse var på et højt niveau.

Her sættes der tanker i gang om, hvordan nogle mennesker slet ikke får chancen for at danne sig denne her identitet påvirket af oplevelser og værdier, hvilket også hænger godt sammen med de mørke farver, idet, at det er en meget trist sandhed.

Sådan får du adgang til resten af materialet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her