Autofiktionens dilemmaer | Noter Dansk

Indledning
De gør det alle sammen. Leonora Christina Skov, Morten Pape, Yahya Hassan, Erling Jepsen, Casper Christensen og Frank Hvam. Alle bruger det selvbiografiske stof, når de skriver og underholder os.

Vi har altid haft selvbiografiger, som er faktuelle og meget direkte forbundet til et virkeligt menneske, og vi har altid haft fiktioner, som er en forfatters mulighed for at konstruere selvopfundende historier, men i de sidste 10 år er autofiktionsgenren dukket op.

Den blander det selvbiografiske med fiktionen. Spørgsmålet er, om det er okay at blande fakta og fiktion, og om det er i orden at hænge pårørende ud i det offentlige rum, til fri debat?

Uddrag
Som der fremgår af citatet, er det vigtigste for Pape som forfatter, at han ikke ved alting selv. Han ved ikke, hvordan han selv og verden er. Så når han skriver, så er det et forsøg på at finde frem til sin egen identitet.

Pape er sandsynligvis ikke alene, i det mange forfattere sikkert får deres drivkraft fra et behov for hele tiden at lege med og finde ud af, hvem man selv er, og hvordan man er placeret i verden.

Så der er ikke noget usædvanligt eller forkert i, at forfattere bruger deres håndværk på og skrive om sig selv.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu