Indholdsfortegnelse
Applab - Kodning ………………………………………………………… 2
Design - Don Norman …………………………………………..….. 5
Gestaltlovene …………………………………………………………… 6
Farver …………………………………………………………………. 8
Kommunikationsmodel ………………………………………. 9
HTML …………………………………………………………… 10
Persona …………………………………………………………….. 11
Designprocesmodel …………………………………………………….. 12
Wordpress - Rapport …………………………………………………… 14
BOV ……………………………………………………………………….. 20

Uddrag
Code.org er et miljø hvor du kan lære at programmere de gør det nemt og brugervenligt at komme i gang med programmering. Code.org har også videoer og kurser som hjælper dig hvis du møder et problem som du ikke selv kan løse.

Applab er en del af Code.org, mere præcist er Applab den del af Code.org hvor du faktisk programmere, her kan du lave valutaberegnere, rabatberegnere og dine egne apps. Du vælger og laver selv designet og skal selv bygge din app med JavaScript.

---

Donalds Arthur Norman er en amerikansk professor/forsker i datalogi og kognitiv psykologi, han er direktør for ”the design lab” ved university of california.

Donald Norman, eller Don Norman forkortet har også skrevet flere bøger, en af hans mest kendte er ”the design of everyday things”.

Han har også lavet et par design principper som man altid skal tænke på, uanset hvad man laver.

Constrains: Begræns muligheder på hjemmesiden. Det er vigtigt så der ikke kommer folk ind på hjemmesiden og bliver blæst bag over alle de mange muligheder der er.
Man kan også kalde det KISS, det står for KEEP IT SIMPLE STUPID.

Affordance: Det skal være nemt at se hvad produktet skal bruges til, du skal kunne se det sekundet du kigger på det.
Et eksempel på god affordance er en kaffekop, så snart du kigger på den ved du hvordan du skal holde på den.

Mapping: Mapping er sammenhængen mellem det vi gør, og effekten af det vi gør.
Et eksempel på god mapping er scrollbaren til højre side på hjemmesider, den fortæller dig hvor på siden du er, hvor meget der er over dig og under dig og den er sensitiv, så hvis du hiver hurtigt i den, kommer du også hurtigt op eller ned til hvor du har sat baren.

Consistency: Alt på hjemmesiden forbliver samme tema. Det ville være rodet hvis alt på hjemmesiden pludselig fik en anden farve og ny skrifttype. Så hold det ”consistent” og lad alt køre i det samme tema på alle sider.

Feedback: Brugeren skal få feedback for alt han laver, så han ved at det han gjorde virkede. F.eks. at der kommer en lille tekst op hvor der står ”item was successfully added to basket” hvis de trykker ”tilføj til kurv” på et produkt.

Visibility: Brugere skal vide hvad deres muligheder er, kun ved at kigge et kort sekund på skærmen, derfor skal man ikke vise for mange informationer eller muligheder pr. side. F.eks. en log-in side har kun brug for ”e-mail” og ”kode” og måske en ”opret konto her”.