Analyserede artikel om kærlighed

Indledning
Vores samfund har totalt opbrudt slægt og arv som det vigtigste og mest centrale for kærligheden.

Vores tidsalder har misforstået fænomenet kærlighed. Man har sammenlignet kærlighed og forelskelse til at være det samme. Man forventer, at den første kærlighed og næste igen bliver ”den eneste ene”, fordi forelskelsen er så bindende, at man ikke kan “tænke” ud over den.

Indholdsfortegnelse
Resume
Genrebestemmelse
Drama
Lyrik
Novelle
Konklusion

Uddrag
Problemet med dagens forhold er, at de konstant bliver taget til refleksion på en negativ måde. Vi er alt for egoistiske, og vores eneste formål med forholdet er udnyttelse og tilfredsstillelse.

Vi er som individer blevet for vant til at udskifte, når vi ikke længere bliver tilfredsstillet med det samme eller efter kort tid. Singlelivet er blevet et for stort fænomen, som folk elsker og suger til sig.

Man kan gøre lige, hvad der passer en, og man har ingen at skulle tage hensyn til. Igen spiller egoismen for stor en rolle i os.

Vi er så fokuseret på at forbedre den individuelle form for lykke. Så derfor fornyer vi hele tiden os selv og vore egne valg. Det bliver en stadig jagt efter at finde den eneste ene. Selvom singlelivet for mange er et bevidst valg, tror jeg, at mange bliver fanget i de store krav til parforholdet, som er en konsekvens af det serielle monogami.

Er vi i virkeligheden blevet for umulige? Kan man ikke ”magte” mere og tage initiativ til noget? Er vi blevet for bange for at blive såret? Fordi hvis den ene part har følt den ægte kærlighed, og den anden ”opgav” efter forelskelsen, er den ene knust. I et forhold burde man give alt af sig selv til den anden, og når man så svigtes, bliver man dybt såret. Det skaber en frygt i os.

Vi er blevet kolde og kyniske, fordi hvad nu hvis vi bliver såret igen. Vi skal forstå, at man skal elske, før man kan blive elsket, men vi holder facader op, fordi ingen skal vide, hvem vi rigtig er, og hvad vi indeholder.

Vi har i dag et forbrugersamfund. Vi køber og smider væk i en rask strøm. Det gælder både vores tøj, mad, materielle ting osv. Dette har vi nu overført også til kærlighedslivet.

Vi regner med, at der altid er noget nyt og spændende. Men har vi ikke glemt de sande værdier? I dag besøges datingsider, hvor vi udelukkende går efter udseendet og ikke efter, hvem vi i virkeligheden er, og hvad vi står for.

Hvilke værdier vægter vi i livet? Er det blevet et værdiløst samfund, vi lever i, eller er vi mere hungrende efter anerkendelse? Måske skulle vi lære at behandle kærlighedsproblematikkerne som vi nu så småt begynder at behandle problemerne med klimaet!

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu