Analyse og fortolkning af ’’Lige i vandkanten’’

Indledning
En senmorderne familie. Det er karakteriseret ved at begge ægtefæller i familien er på arbejds-markedet, samt der er en ligestilling internt i familien, i forhold til deres køn og alder. I en typisk senmoderne familie har børnene stor medbestemmelse.

Det er meget væsentligt for det enkelte individ, at den senmoderne familie skal fremstå som en perfekt familie, der skal virke til på over-laden at være uden problemer, da de forsøger at opnå en hvis anerkendelse. Den perfekte kerne-familie består af far, mor og to børn.

Uddrag
Gennem novellen hører man om familien der består af en mor, hendes søn, og hendes nye mand, der er millionær. Sønnen er taget hen for at sin mor, og stedfar, i deres rigmandsvilla. Den ligger ved kysten. Sønnen har snart har fødselsdag og den skal holdes der.

Sønnen føler sig slet ikke hjemme i disse omgivelser, alligevel har han dog valgt at holde sin fødselsdag i det område, nem-lig på Leonardos fiske restaurant. Det er en meget dyr og luksuriøs fiskerestaurant. Med god ud-sigt.

Sidst på aftenen, da familien skal til at have dessert, serverer tjeneren en fødselsdagskage, der er fra hans stedfar. Det får ham til at smutte fra restauranten, da han ikke er særlig interesse-ret i hans mors nye mand. I stedet tager han en tur ned til vandet for at svømme en tur.

I novellen får vi flashback da han går fra restauranten. Der kommer senere flashbacks hvor sønnen mindes sin afdøde bedstemor. Der får man et indblik hvordan hendes liv var, da hun levede.

’’Lige i vandkanten’’ er skrevet i personbundet trejdepersonsfortæller. En Personbundet trejdeper-sonsfortæller er hvor man følger en person som ikke selv fortæller historien, mens man stadig følger personen.

I novellen følger man sønnen fra hans synsvinkel, men han samtidig ikke fortæl-ler novellen, det er kun han synsvinkel man ser. Der er fokus på sønnen, hvor begivenhederne er ud fra hans synsvinkel, og ikke hans mor eller stedfar.

Personbundet trejdepersonsfortæller gør at man får et indblik i hvordan hans opfattelse af hans nye familie er. Gennem novellen føler man i sidste ende en hvis sympati for sønnen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu