Indledning
Når man stopper med at gøre en indsats og man glemmer rigtigt at leve livet, og bare lader rutinerne tage over, kan det ligge som grund til problemer i forhold.

Når man stopper med at snakke sammen om andet de samme ting, gang på gang, kan man brænde inde med ting man ikke ved hvordan man skal sige.

Derfor kan der tyes til andre metoder hvorpå budskabet kan bringes på banen. Det er hvad der sker i fortællingen om en mand og en kone der har knas i parforholdet.

Uddrag
”En flinker fyr” er navnet på en novelle skrevet af Pia Juul. Novellen er en del af novellesamlingen ”Dengang med hunden,” der udkom i 2005.

Novellen handler om et ægtepar, Orla og fortælleren, hvis nabo ved navn Kalle, er blevet myrdet med en økse midt om natten, mens han lå i sin seng.

Orla er meget mere berørt af situationen end fortælleren er. Fortælleren prøver at lade livet gå videre som det plejer, hun ordner staudebedet og laver aftensmad.

Orla opfører sig derimod ikke som han plejer, han sover midt på dagen og springer måltider over.

Orla er sur over at fortælleren tydeligvis ikke er påvirket af Kalles død, og fortælleren er sur over at Orla bruger udtryk som ”en flinker fyr” og ”en grimmer en”.

I slutningen af novellen, mens fortælleren ordner vasketøj, finder hun i bunden af vasketøjskurven en blodig økse, hvorefter hun giver sig til at græde.

Teksten røber ikke det helt store om hvilken historisk tid handlingen foregår i, derfor virker det mest sandsynligt at det foregår i novellens samtid, da der ikke er noget der taler imod dette.

Sætningen ”Hvis du slår græsset (..) så tager jeg staudebedet.” røber at novellen foregår i sommerhalvåret, da det ikke giver mening at klippe græs eller luge ukrudt om vinteren.