Analyse af tro eller viden

Indledning
Med udgangspunkt i teksten ”du skal ikke tro du skal vide” af Lone Frank, vil jeg analysere, vurdere og diskutere de diverse centrale synspunkter.

I opgaven vil jeg have særlig fokus på argumentation og retorik, dette vil jeg gøre med den viden jeg har opnået om de forskellige appelformer og brugen af disse

derudover vil jeg også anvende Toulmins argumentationsmodel, og derefter vil jeg holde synspunkterne op imod egne eller fra andre tekster.

Uddrag
Dette kan begrundes med at de troende er meget mindre forbrugere at alkohol og tobak, medmindre som der også stå fuldstændig udelukker det

den sidste hovedpåstand jeg vil se nærmere på er ”At denne tro på noget kan et eller andet, som den moderne medicin ikke kan”.

Denne påstand understøtter den katolske teolog Niels Christian Hvidt med ”Man kan se alle mulige gisningerne om, at der må være noget særligt på færde i det religiøse rum at det ”åndelige” ligesom udvirker noget i sig selv”

hvor han fungere som en slags etos. Det er tydeligt at han og selvfølgelig andre tror på den her alment kendte teori med at ”tro kan flytte bjerge”.

Derudover er det tydeligt at der i teksten flere gange bliver nævnt undersøgelser til at be- og afkræfte de forskellige påstande.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu