Indledning
Denne novelle er skrevet af Svend Åge Madsen i år 2013. Selve fortællingen i historien er skrevet under den litterære periode ’Tendenser i samtiden’.

Denne periode er også kaldt for den nyere tid, som handler meget om vores brug af medierne, og hvordan de har fået indflydelse på os, som individer, og selve samfundet.

Dette afspejler sig meget i teksten. Michelle lever i en tid, hvor man ser alt igennem en linse. Her har teknologien været med til at erstatte det sociale samvær og oplevelsen i nuet.

Den har gjort at vi kan ændre vores fremtræden, manipulere vores udseende udadtil, som man ønsker, for at kunne imponere folk, og være populær på medierne.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
I novellen følger Michelle, som er på udflugtsrejse i det sydligste Europa, dog ikke helt alene. Kameraet er med som hendes følgesvend.

Den opfanger alle detaljer og alle de fantastiske syn, som fx solnedgangen (sidst i historien) ned over horisonten. Michelle er i midten af tyverne, og er opkaldt efter en sang fra The Beatles.

Der foregår en indre konflikt med hovedpersonen Michelle, som har svært at acceptere hvem hun er, og hun føler, at hun skal gemme sig bag kameraet, for kunne iscenesætte hendes liv som mageløst og imponerende.

Hendes indre tanker er proppet med usikkerhed og nervøsitet. En usikkerhed som har spredt sig grundet hendes manglende identitet i forhold til den tilværelse hun lever i.

”I sit stille sind gyste hun ved tanken. At spolere denne kæmpeoplevelse, fordi et skvæt vand ødelagde kameraet.”

Et eksempel på at det vigtigt for hende, at kunne dele og huske dette øjeblik ud i fremtiden og på hendes medie. Vi møder også John-Paul, der bliver beskrevet at han har optimist hår og er veltrænet, samt er i tyverne, ligesom Michelle.

I fortælling går Michelle ikke igennem en udvikling gennem historie, hvilket gør hende til flad person i forhold til historien.