Indledning
Digtet ”Til den dame med misbilligende blik i bus” er skrevet af Christina Hagen, og er en del af hendes digtsamling ”White Girl”, som blev udgivet af Gyldendal i 2012.

Hele denne digtsamling kredser i stor grad om den hvide kvindes fordomme om andre kulturer og mennesker, hvilket passer meget godt med hendes resterende digte, da hun ofte skriver om de samfundsmæssige strukturer, og på sin egen unikke måde prøver at sætte fokus på problematikken ved netop dette.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Digtet ses tydeligt, som værende et moderne digt, da det er helt uden nogen form for fast rytme eller rim, men i stedet er skrevet meget frit og eksperimenterende.

Derudover er det et centrallyrisk digt, da det i høj grad kredser om tanker og oplevelser frem for en direkte handling.

Det består af en strofe af i alt 19 vers. Det er opstillet på en sådan måde, at alle vers er præcis lige lange, men det kan ikke høres, når det læses op, da det ikke læses efter vers, men efter sætninger, i og med at det er skrevet som et postkort.

Man får den følelse, at jeg’ets liv måske ikke er så perfekt, at hun ikke har så mange penge, og at hun måske endda helt generelt har en del problemer. Dette kommer til udtryk, da hun bliver enormt fornærmet over de tanker, som hun forventer, at kvinden i bussen har om hende.