Virksomhedsøkonomi | Vind Solutions, My fashion & Summertime

Indholdsfortegnelse
Opgave 1:

1.1 Beregn den optimale salgspris for kjolen Summertime. De nødvendige informationer findes i bilag 1.
1.2 Beregn, hvor meget afsætningen mindst skal stige i den kommende måned af buksen Timeless, før nedsættelse af salgsprisen til kr. 249 er lønsom.
1.3 Forklar, hvordan en eventuel ansættelse af en ekstra lagermedarbejder vil påvirke den beregnede stigning i afsætningen i spørgsmål 1.2.

Opgave 2:

2.1 Beregn, hvilke af de 8 ordrer det er optimalt at producere i det kommende kvartal under hensyntagen til den begrænsede kapacitet på 200 maskintimer.
2.2 Vurder, hvilken af de to udvidelsesmuligheder der er mest lønsom.

Opgave 3:

3.1 Udarbejd den optimale afsætningsplan for det kommende kvartal, når der tages hensyn til den begrænsede kapacitet på 600 maskintimer.
3.2 Beregn det samlede dækningsbidrag ved den optimale afsætningsplan. Se spørgsmål 3.1.


Uddrag
Skive Vind Solutions A/S fremstiller elektroniske styringssystemer til vindmøller. Virksomheden leverer til nogle af verdens førende vindmølleproducenter. De seneste år er der desuden kommet flere kinesiske vindmølleproducenter som kunder.

Planlægningsafdelingen er ved at udarbejde produktionsplaner for det kommende kvartal. Der er kun 200 timer mere til rådighed på maskinerne, og virksomheden har modtaget 8 ordrer. Se bilag 2.

Produktionschefen har undersøgt mulighederne for at øge kapaciteten i det kommende kvartal. Efter forhandlinger med medarbejderne er det muligt at etablere overarbejde, hvilket kan give op til 150 ekstra maskintimer det kommende kvartal mod betaling af et overtidstillæg på kr. 375 pr. maskintime.

Det er også muligt at leje en maskine, som vil forøge kapaciteten det kommende kvartal med 150 maskintimer. Det koster kr. 45.000 at leje maskinen i 3 måneder.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!