Mascot A/S, Kjolen Summertime, Vind Solutions A/S & ZIPPER A/S

Eksamenstræning HHX 27. februar 2020 Virksomhedsøkonomi (A) 3.G

Opgavebeskrivelse
Opgave 1:
1.1 (10 %) Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Mascot A/S.

1.2 (10 %) Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (5 %) Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.4 (4 %) Forklar, om udviklingen i gearingen fra 0,42 g i 2017 til 0,56 g i 2018 er en fordel for Mascot A/S’ ejere. Svaret skal begrundes.

1.5 (6 %) Forklar, hvorfor pengestrømme fra driftsaktivitet er væsentlig mindre end resultat af primær drift for Mascot A/S i 2018.

1.6 (4 %) Vurder, hvilken konkurrencestrategi Mascot A/S anvender.

1.7 (6 %) Diskuter, hvordan Mascot A/S’ tredobbelte bundlinje påvirkes af, at produktionen foregår i Vietnam og Laos.

Opgave 2:
2.1 (5 %) Beregn den optimale salgspris for kjolen Summertime.

2.2 (5 %) Beregn, hvor meget afsætningen mindst skal stige i den kommende måned af buksen Timeless, før nedsættelse af salgsprisen til kr. 249 er lønsom.

2.3 (5 %) Forklar, hvordan en eventuel ansættelse af en ekstra lagermedarbejder vil påvirke den beregnede stigning i afsætningen i spørgsmål 2.2.

2.4 (3%) Vurder, hvorvidt økonomichefens skepsis over omkostningsforløbet kan vise sig at være berettiget.

Opgave 3
3.1 (10 %) Beregn, hvilke af de 8 ordrer det er optimalt at producere i det kommende kvartal under hensyntagen til den begrænsede kapacitet på 200 maskintimer.

3.2 (10 %) Vurder, hvilken af de to udvidelsesmuligheder der er mest lønsom.

Opgave 4
4.1 (4 %) Redegør for de fordele ZIPPER A/S vil opnå ved at ændre lagerstruktur.

4.2 (4 %) Vurder, om det vil være lønsomt for ZIPPER A/S at etablere egen distributionsafdeling.

4.3 (4 %) Beregn det årlige kørselsbehov, hvor omkostningerne pr. år ved ekstern transportør og egen distribution vil være lige store.

4.4 (5 %) Diskuter, om den logistiske effektivitet forbedres, hvis ZIPPER A/S etablerer egen distributionsafdeling.


Uddrag
Mascot A/S har haft en meget positiv økonomisk udvikling, virksomhedens nettoomsætning udgør 977 mio. kr. i 2018 mod 870 mio. i 2017, hvilket er en stigning på 12,2 % .

Den meget gode økonomiske udvikling er sket grundet flere nye tiltag fra Mascot A/S, de har først og fremmest sat meget fokus på markedsudvikling da de har etablere datterselskaber i flere lande heriblandt Spanien, som er det nyeste land.

Dette tiltag er ikke den eneste faktor der har været skyld i Mascot A/S vækst. Mascot A/S har også haft fokus på produktudvikling da de i 2017 lancerede en ny kollektion under navnet ”Mascot Advanced”, kunderne har været positivt overrasket over den nye kollektion

______

Ved at ZIPPER A/S ændrer deres lagerstrukur fra 6 decentrale lager til et stort centrallager, vil de foretage en trade-off.

Trade-off opstår i det at ZIPPER A/S vil kunne tilbyde deres kunder forbedrede leveringsmuligheder, da de ville kunne levere fleksibelt i stedet for fast. Det negative er at de får en stigning i deres omkostninger ved levering på 1.65 millioner kr.

Der er flere fordele ved at ZIPPER A/S etablere deres eget distributionscenter. Fx bliver de uafhængige af deres leverandører og får forbedrede leveringsmuligheder

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her