Indholdsfortegnelse
Opgave 1 side 3
Opgave 2 side 3
Opgave 3 side 4
Opgave 4 side 4
Opgave 5 side 8
Opgave 6 side 8
Opgave 7 side 10
Opgave 8 side 11
Opgave 9 side 13
Opgave 10 side 13
Kildeliste side 14
Bilag side 15
Uddrag
Virklund bryghus blev grundlagt af Claus Tarstrup i 2005 som et ApS. Virklund bryghus står selv for: brygning, lagring og tapning.
Al brygning og tapning foregår forholdsvis manuelt, som de mener skaber en unik smag. Kapaciteten på deres bryganlæg er 750 liter færdig øl pr. bryg.
De er kun 2 medarbejdere, og ønsker ikke at vokse meget mere. Dog ville det ikke skade, med en lille forøgelse.
---
Men som så meget andet, så er bryggeribranchen ramt af corona. Restauranter, festivaler, barer, diskoteker osv, er blevet lukket, og det har påvirket salget af øl.
Under corona er danskernes forbrug af øl faldet med over 40%. Nogle bryggerier leverer helt op til 80% af deres øl til barer og restauranter, som nu er lukket ned, og derfor balancerer mange bryggerier nu på randen af konkurs.
Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald, understreger, at bryggerierne er meget taknemmelige for de generelle hjælpepakker.
Men ligesom for restaurations sektoren er der behov for specifikt at kigge på bryggerierne, som er blandt de store leverandører til barer, restaurationer mv.
Bryggerierne kan heller ikke afsætte deres øl til udlandet i øjeblikket, pga diverse nedlukninger i forskellige lande. Dvs at eksporten stort set er gået i nul.