Indledning
Der har i mange år været stor fokus på danskhed, og hvad det egentlig vil sige at være dansker. Ofte bliver mennesker med ikkevestlige baggrund blandet ind i denne debat.

Og der er der mange der har en holdning, og dette har ofte en stor indflydelse på dansk politik. Men hvem har egentlig rettigheden til at bestemme hvornår man er dansk og hvad det betyder?

I denne kronik er det denne debat, som Pernille Skipper politisk ordfører for Enhedslisten og medlem af Folketinget, sætter fokus på i hendes kronik: ”Vi skal tage Danmark og Dannebrog tilbage”.

Hun har i kronikken fokus rettet mod Dansk Folkeparti, hvor der også bliver sendt en del kritik mod deres parti.

Optimer dit sprog - Læs vores guide og scor topkarakter

Uddrag
Dernæst dykker hun ned i emnet, hvor hun præsenterer modtageren for baggrunden af emnet, ved følgende sætning:

”Debatten om ”danskhed” tog fart, da højrefløjen i Folketinget vedtog en udtalelse om, hvor mange mennesker med ikkevestlig baggrund der måtte bo i udsatte boligområder” (ll. 21-26).

Ved at vise baggrunden for emnet, får modtageren også en bedre forståelse, og dette kan hjælpe afsenderen med at få sin pointe ud til læseren.

Når hun så har forklaret baggrunden for emnet, kommer hun med et mere konkret eksempel, som gør sagen mere nærværende for modtageren.

Hun bruger julen som eksempel, hvor Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti, tidligere er kommet med en påstand om, at man ikke er rigtig dansk hvis man ikke fejre jul, og at danskerne skulle have retningslinjer for hvordan fejre julen.

Ved at bruge dette eksempel, viser hun hvor absurd det lyder, og håber på at modtageren kan se hendes pointe.

Pernille Skipper bruger også personlige eksempler til at understrege og levendegøre sagen, som dette: ”Jeg er vokset op med retten til at være sig selv. Med en stolthed 150 af det frie Danmark…” (ll. 148-159).