Universets engle | Bograpport

Indholdsfortegnelse
Et resumé af værket
Komposition, tid og sted
Personkarakteristik af de vigtigste personer
Tema og fortolkning
Vurdering (begrundelse og antal hjerter ud af 6)

Uddrag
Romanen er opdelt i to dele, Universets engle og vandreskygger, der igen er opdelt i hhv. fem og seks dele, som hver indeholder tre og elleve korte kapitler.

Dette underbygger oplevelsen af at blive lukket ind i et skizofrent univers. I romanen veksler Guðmundsson mellem det epi- ske, i form af fortællende passager om konkrete oplevelser Paul har haft, og det mere lyriske, der kommer til udtryk i de stemningsprægede skildringer af Pauls sindstilstand.

På den måde kan læseren gennem selve romanes stilistik og struktur opleve den splittede måde, som Paul oplever verden på pga. hans sygedom.

Romanen er en slags selvbiografi, fortalt af den skizofrenramte Paul. For at underbygge hans forvirrede sindstilstand er romanen ikke i kronologisk rækkefælge, den springer i fortid, nutid og datid.
Romanen foregår på Island. Vi får at vide, at Paul blev født d. 30. marts 1949, samme dag som Island trådte ind i NATO, og at han dør godt og vel fyrre år efter.

Denne oplysning gør, at vi ved hvilken tidsperiode romaen forgår i og hvor lang en strækning romanen strækker sig over.

Romanen begynder med erindringsbillede fra og af byens sindssygehospital Kleppur, som er et sted vi befinder os meget gennem hele teksten, både fysisk og psykisk. I løbet af Pauls voksne patienttilværelse på Kleppur fortæller han om hans barndomserindringer fra stedet

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu