Indholdsfortegnelse
Virksomhedskarakteristik.
Analyse af Toms Gruppens strategi
- SWOT
- Målgruppe
- De 4 P’er
- Konkurrencestrategi
Analyse af Toms Gruppens internationalisering
- Eksportmotiver
- Virksomhedens eksportberedskab

Uddrag
Toms Gruppen A/S er en dansk konfekture virksomhed, der producerer og sælger chokolade og andre sukkervarer.

Toms A/S er en produktionsvirksomhed, og de bevæger sig på B2B markedet. Virksomheden blev grundlagt i 1924, men er senere hen blevet udvidet. De har også gennem tiden gjort mindre opkøb til deres sortiment.

Lige nu er de Danmarks største chokoladefabrik, med hovedsæde i Ballerup. De har en masse medarbejdere, med produktion fordelt over flere lande.

Det er et aktieselskab, hvilket vil sige, at ejerne kun hæfter for det, de har indskudt i virksomheden.

Virksomheden har for nyligt indgået et samarbejde med de kinesiske spiritusproducenter Yanghe og Fen Jiu, der er blandt verdens største, om et indtog i Kina med likørflasken fra Anthon Berg.

Til at stå i spidsen for indtoget i Kina har Toms Gruppen hentet Jacob Thomsen, der har boet og arbejdet i Kina i seks år.

Det er hans forbindelser og kendskab til det store marked, som har muliggjort partnerskaberne med de to spiritusproducenter.

---

Målgruppe
Toms gruppen rammer en generelt meget bred målgruppe.

De når faktisk ud til alle der kan lide chokolade og slik. De producerer produkter til alle aldre, f.eks slik og chokoladebarer til de yngre forbrugere, samt mere eksklusivt og kvalitetsbevidst chokolade mm. til de lidt ældre.

Toms har produkter i flere prisklasser, så på det punkt rammer de også bredt, selvom de også har nogle produkter i den højere prisklasse.

Derudover har Toms gruppen lanceret og produceret sukkerfrit slik herunder navnene Nellie og Ga-jol, hvilket gør at de når ud til flere personer og de “sukkerforskrækkede”.

Deres sukkerfrie slik er som regelt vingummier, lakridser og chokolade, hvilket betyder at der også her er lidt for enhver smag.

De 4 P’er
Produkt
Produktet er det som skaber salg for Toms gruppen.

Her er typen slik og søde sager herunder vingummi, lakrids, chokolade og mere eksklusive produkter.

Toms er meget kvalitetsbevidste, de har et bredt sortiment indenfor forskellige kvaliteter, de sælger både vingummier og chokolade som er billigere, samt dyrer chokolade.

De har stor fokus på produktkvalitet og fødevaresikkerhed ved alle deres produkter lige meget hvilken prisklasse.

Emballage har en stor rolle for alle virksomheder, og især hos Toms kan man se der er fokus på det. Man genkender hurtigt Toms produkter, og dens emballage.

Alle deres produkter er mærket med Toms på fronten hvor det er tydeligt at se. Samt har de deres guldbarrer og guldkarameller.

Disse har guld indpakning som skaber et øje fang, da de skiller sig ud. Man er i hvert fald ikke i tvivl om hvilke produkter der tilhører Toms, og oftest kan man som forbruger blive ført mod deres produkter på grund af emballagen.

Toms gruppen har et meget bredt sortiment og også dybt sortiment. De har mange forskellige varer inden for søde sager, samt at inden for chokolade er det meget dybt, det som de kan udbyde til forbrugeren.

De har alle former for chokolade, samt fyld og andre slags kombinationer. Indenfor slik og lakrids er det mere begrænset men de har mange forskellige blandet poser, med slik til enhver smag.