Indledning
Den 7 oktober 2021 afholdte Alex Vanopslaghs en tale til Folketingets åbning. Han er en dansk politiker, og er medlem af det danske folketing.

Han har tidligere været formand for Liberal alliance ungdom og tilbage i 2019 blev han valgt til og være politisk leder for Liberal Alliance.

Det som talen drejer sig om, er et paradoks i det moderne samfund. Det er den stigende mistrivsel, angst og stress som mange børn og unge, kan gå og døje med.

Uddrag
Den situation talen foregår til er folketings åbningen d 7 oktober i 2021. Alex Vanopslaghs vælger og holde denne tale fordi det er noget

som han har grublet over i noget tid, et paradoks i det moderne samfundet, linje 1-6. Han vil gerne høres om det han har og fortælle, og derfor vælger han og gøre det på en stor dag folketingsåbning.

Det er en stor dag for mange politikere, og det skyldes at hver første tirsdag i oktober åbner folketinget for et helt nyt folketing år som vil blive skudt i gang.

Modtagerne for denne tale er forældrene derude og deres børn. Talen er meget reflekterende, og den vil være super god for mange af de unge mennesker derude at lytte til. Den sætter mange tanker i gang ved en.

Alex Vanopslaghs tale til folkeåningen er en politisk tale. Grunden til, at det er en politisk tale, er fordi han snakker om noget ude i fremtiden.

Han vil gerne ud med de ord han har, og hvad han mener der skyldes denne mistrivsel, angst og stress

som mange unge mennesker går og døjer med. Alex er en politiker, og lytterne han står overfor er de mennesker som befinder sig inde i det danske parlament.

Indledningen finder sted på første side. Alex Vanopslagh starter sin tale med, hvad han har grublet over længe. Efterfølgende fortæller Alex

at han gerne vil tale om den stigende mistrivsel, stress og angst blandt de mange unge mennesker og børn.

Han nævner bl.a. at det ikke kun i Danmark at det er et stigende problem, det er faktisk også gældende i den vestlige verden selvom vi lever i en tid med mere frihed og muligheder.

Alex er uenig med, at det skyldes for mange krav grundet karakterkrav, for højt fagligt niveau og for mange tests, linje 1-15 her er indledningen.

Efter indledningen kommer midterdelen af talen. I midterdelen kommer Alex Vanopslagh ind på sagen og, hvad han gerne vil fortælle samt sine argumenter.

Som hans argumenter nævner han bl.a. at han var inde til en debat på Aarhus universitet om dette emne for et par uger siden.