Indledning
Forelskelse og romantik får mange til at flyve på en lyserød sky. Vores følelser ændres, og alt virker fantastisk. Kan kærlighed være farlig? Vores tanker er et sted, som både kan være godt og skidt.

Vi gør alt for en person, men er vi sikre på at det er gengældt. Vi har alle en facade. Kærlighed kan skade os, men det kan også gøre os lykkelige.

I opgaven vil vi komme ind på to tekster som handler om forelskelse. Vi vil analysere dem begge to ud fra en analysemodel til digte.

Sangen “Tættere På Himlen” handler om en dreng, der er vild med en pige. I sangen beskriver han hvordan hun er anderledes, og gør ham lykkelig. Deres rejse er først lige begyndt fra hans vedkommende.

Det følelsesmæssige beskrives fra hans side, hvilket vil sige at vi ikke får et indblik fra hendes side. Sangen er skrevet som en jeg-fortæller, og vi kan se ud fra teksten, at det er en dreng som er jeg-fortælleren “Du har gjort mig til en bedre mand”. Sangen er skrevet til en pige, fordi han kalder hende for “linedanserinde”.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
I sangen får vi ikke nogen beskrivelser af deres udseende. Vi får et indblik af ham (strofe 3 vers 1), da det kan tolkes som at han har svært ved at slappe af og koncentrere sig.

I teksten står der også “Så vink farvel til dine tårer”, som kan forstås som at pigen har let til tårer eller har været i andre trælse forhold førhen, men nu er det slut fordi hun har ham.

Vi får også det indtryk at hun er hjælpsom, fordi hun har hjulpet ham til at blive en bedre person. Forholdet mellem dem virker kærligt og intimt (strofe 8, vers 3) og (strofe 5, vers 4).

Sangen strækker sig over længere periode, da det virker til at de har været sammen længe. I indholdet kan man se at de har været sammen længe “Du har vist mig hvor regnbuen ender hen'”.

Derudover har hun været med til at ændre ham til det bedre, hvilket der ikke sker fra den ene dag til den anden dag.

Det at sangen bliver sunget af en jeg-fortæller, det gør at indholdet virker mere personligt. Vi får et indblik af hans egne følelser og tanker, som der er meget fokus på.

Sproget er moderne og letlæseligt, hvilket gør at de fleste forstår handlingen. Der bliver både brugt positive og negative ladede ord som tårer, ilddråberne, vidunderligt og smuk. I sangen bliver der brugt engelske ord som beskriver denne pige, “Min baby så bangin', min bitch så beautiful”.

Mange steder ender ordene som for eksempel “ikk’” og “find’”, i stedet for ikke og finde. Det får teksten til at virke mere uformel. Sproget er henne af det der kaldes for lav stil.

Der kan argumenteres for lav stil, fordi der er ord som ”Blær”, ”bangin” og ”bitch”. Det er ord, som man normalt ikke vil bruge når man kommunikere med fremmede mennesker.

Der er rigtig meget billedsprog i sangen. Der er rigtig mange sammenligninger (strofe 8, vers 3), (strofe 8, vers 6) og (strofe 8, vers 8).

Der er også symboler som engle (strofe 8, vers 3). I dag symboliseres engle som noget smukt og helligt. Derudover er der brug af besjæling, “Hop om bord på mit flyvende tæppe, la' mig ta' dig derop, hvor stjernerne bor”.

Der er besjæling, fordi tæppet får den egenskab at den kan flyve. Der er rigtig mange gentagelser med i sangen. Gentagelserne beskriver både hans følelser for hende, og hvad hun får ham til at føle.

“Du ta'r mig derop” en en af de gentagelser der er. Der menes her, at hun tager ham tættere på himlen, som skal symbolisere at hun gør ham lykkelig.

Dette hænger sammen med titlen, og derfor hedder den “Tættere På Himlen”.