Indledning
18-hunrede tallet var en tid hvor der var et stor gennembrud på hvordan mennesker så verden og deres medmennesker, der var en del kvindeundertrykkelse som folk langsomt begyndte at få øjnene op for, dette er noget novellen Støv af Olivia Levison nok har hjulpet med, denne novelle viser en kvindes syn på livet i 18-hunrede tallet og fortæller hvor hård denne undertrykkelse faktisk var fra en kvindes synsvinkel.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Støv er en novelle som er skrevet af Olivia Levison og den er udgivet i år 1885. forfatteren Olivia Levison er født i år 1847 i København, igennem hendes liv skrev hun skønlitteratur og deltog i debatter på Politiken, hun blev gift i 1888 som 41-årig med en svensk musikkritiker, hun døde i år 1894 som 47-årig.

Teksten handler om forskellen på en mands og en kvindes liv. Den udtrykker at manden har et spændene liv med masser af variationer, muligheder og forhåbninger imens den udtrykker at kvindens liv ikke er et spændene liv, men et liv der ikke fører nogle steder hen og at det eneste der bliver efter hende, er hendes børn.

Teksten prøver at forklarer hvordan livet er for mennesket og fortælle om den forskel der er på en kvindes og en mands liv, hvilket var en stor forskel i den tid novellen er skrevet.