SRO | Briternes ønske om at forlade EU

Opgavebeskrivelse
Hvilken rolle har spørgsmålet om identitet spillet for briternes ønske om at forlade EU ved folkeafstemningen d. 23. juni 2016?

1. Der ønskes en kort redegørelse for centrale kendetegn ved Storbritannien som stat og nation, herunder begrebet britiskhed.

2. Der ønskes en argumentations- og retorisk analyse af David Camerons tale om Brexit fra den 21.6 2016 samt Nigel Farages indlæg fra "The Independent” d. 20.6 2016. Analysen skal have fokus på, hvordan britisk identitet og nationalisme italesættes overfor EU.

3. På grundlag af analysen ønskes en diskussion af, hvilken rolle identitet og nationalisme har spillet i forhold til briternes beslutning om at forlade EU ved folkeafstemningen d. 23. juni 2016. Diskussionen skal inddrage relevant samfundsfaglig empiri samt vedlagte bilag.

Indledning
D. 23. juni 2016 var der folkeafstemning i Storbritannien vedrørende EU-medlemskabet.

Briterne valgte at stemme sig ud af EU, hvilket førte at en kæmpe forandring og ikke mindst splittelse i Storbritannien. Efter at Storbritannien valgte at absentere sig fra EU- medlemskabet, medførte til det vi nu kalder Brexit.

Storbritanniens beslutning om at forlade EU, var baseret på flere ting, det økonomiske og de lavt uddannedes selvstændighed der ville følge med da de forlod EU.

Identiteten spillede også en rolle for om Storbritannien skulle forlade EU, det interessante er bare hvorfor, hvorfor havde ens identitet indflydelse på hvorvidt Storbritannien skulle forblive eller forlade EU.

Brexit, altså Storbritanniens forladelse af EU, var et spørgsmål om hvorvidt nogle nationalister mente, at Storbritannien sagtens kunne stå på egne ben.

En del af Storbritanniens befolkning stemte for, at forlade, samt med at Nigel Farage fortalte, at det var på tide for Storbritannien at løsrive sig fra ”overmagten” EU.

Nationalismens rolle for hvorvidt Storbritannien havde brug for og var enige med det der blev vedtaget af EU. Uenighed fra en del af befolkning var der, hvorfor? Hvorfor mente briterne at de EU-medlemskabet ikke vil gavne dem, og hvorfor kalder de det en ligefrem løsrivelse?

Indholdsfortegnelse
Resume ................................................................................................................................................................................ 1
Indledning ........................................................................................................................................................................... 2
Redegørelse ......................................................................................................................................................................... 3
Analyse ................................................................................................................................................................................ 4
Analyse af David Camerons tale fra d. 21. juni, 2016....................................................................................................4
Analyse af Nigel Farages tale fra d. 20. juni, 2016. ....................................................................................................... 6
Diskussion ........................................................................................................................................................................... 8 Konklusion........................................................................................................................................................................10
Litteraturliste: .................................................................................................................................................................. 11

Uddrag
Eftersom der var så kort tid til valget, så valgte David Cameron at fremfører sin tale angående Brexit, for at nå ud til folket og alle borgerne, han prøvede at nå ud til alle de borgere i Storbritannien som havde mulighed for at stemme til valget i 2016, samt de mennesker som var usikre, og dem som mente, at hvis Storbritannien forlod EU ville skade meget mere end det gavnede.

Nogle af borgerne mente at EU gav flere og bedre muligheder såsom jobs, samt det at forlade EU ville skade Storbritannien økonomisk.

David Cameron lagde meget vægt på at blive i EU og satsede måske lidt på, at nogle personer ville ændring mening og stemme anderledes end hvad de havde tænkt sig, efter de argumenter David Cameron leverede i sin tale.

David Camerons tale var meget klar i forhold til sit publikum og gjorde det muligt for alle og enhver at forstår hvad talen omhandlede, dette hjalp David Cameron eftersom en af hans mål er at nu ud til så mange som muligt, da der var et kommende valg.

David Camerons stilleje forholder sig normalt gennem hele talen hvilket hjælper til forståelsen af hans budskab.

Det budskab som David Cameron prøver at få ud, er at Storbritannien burde blive i EU eftersom, at de ville påvirke Storbritannien alt for meget indenfor alt for mange faktorer, Storbritannien ville risikere at få en ret stor økonomisk ændring, og så ville det også påvirke de fremtidige generationer og deres levestandarder og bare generelt deres livet for de nationer som indgår i Storbritannien.

David Cameron prøver blot at borgerne i Storbritannien til at forblive i EU, eftersom det ville skade for meget indenfor økonomien, de fremtidige generationer, samt med at det gavner Storbritannien meget mere, hvis de kan have indflydelse i nogle meget større beslutninger og have meget bedre handelskontakter, især når Storbritannien ville kunne have 27 andre lande at forhandle med.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her