Som Englene flyver | Opgave | 10 i karakter

Indledning
“De boede her på spredte madrasser, med deres guitarer og krybdyr, med deres fulde og tomme flasker rullende rundt på gulvet, med deres små hvide bunker speed og kokain og forskelligt andet i plasticposer og lukkede rør

gemt i lommer og aflåste bokse”. En ussel tilværelse danner rammerne for Sisses unge liv, fyldt med stoffer og sexuelmisbrug.

En novelle der provokerer læserens rationelle grænse for virkeligheden, og grænsen mellem liv og død. Disse problemstillinger bliver præsenteret i novellen “Som Englene flyver”, af Naja Marie Aidt, fra 1993.

Uddrag
isse beskriver mere sin situation, som at være fri. Situation bliver dog beskrevet på en helt anden måde, når synspunkter bliver rykket hen til Sisse søster.

Søsteren prøver at få Sisse ud af hendes misbrug. ”jeg ville springe hen og tage fat i hende. Jeg ville putte hende i lommen i min varme dynejakke, bære hende ud her fra og lægge hende i en dukkeseng, vugge hende væk fra denne larm” side 67; linje 6-8.

I citatet ser vi, hvordan søsteren prøver at få Sisse tilbage, ved at opsøge hende i det forladte hus. Søsteren må dog opgive, da hun ser hvor slemt det står til for Sisse.

”Sisse mødte overfladisk mit blik, hendes øjne mødte mine i en brøkdel af et sekund, og gled så videre. Hun genkendte mig ikke” side 67; linje 43-44.

Her ser vi, hvor langt Sisse allerede er kommet væk fra virkeligheden og hvilken påvirkning det har haft på hendes relation til hendes søster.

Sisse er nærmest uvidende om hendes tilstedeværelse og søsteren må tage forgæves hjem efter et umuligt forsøg for at få hendes søster tilbage.

Sisses ydre er ikke særligt omfattende beskrevet. Hun bliver beskrevet som en køn og charmerende pige, og det er mere eller mindre den man hører til hendes ydre.

Sisse er vokset op i et hårdt miljø med narkomaner og forældre, der har drukket. Hun er meget følelseskold og har ikke brug for kærlighed fra enden hendes mor eller søstre.

Det kan være svært og sige noget om hvad Sisse oprigtigt føler, da hendes misbrug har taget styringen og slører dette for læseren.

Stoffer er hendes måde at flygte fra virkeligheden, vi hører derfor ikke om hendes reelle situation, men kun hvordan hun har det i hendes ” falske virkelighed” når hun er påvirket.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu