Indholdsfortegnelse
Opgave 1
Virksomhedsanalyse
- Artikler:
- Nøgletal:

Spørgsmål 1.1 - 1.4

1.1 (10 %)
Redegør for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Søstrene Grenes Holding ApS de senere år.

1.2 (15 %)
Vurder, hvilken konkurrencestrategi Søstrene Grene bruger.

1.3 (60 %)
Udarbejd en analyse af rentabiliteten for Søstrene Grenes Holding ApS for årene 2015/16 til 2017/18 med udgangspunkt i nøgletallene og artiklerne.
- Nøgletallene fremgår af bilag 1.

1.4 (15 %)
Vurder Søstrene Grenes fremtidsudsigter med udgangspunkt i besvarelsen af spørgsmål 1.1 - 1.4.

Søstrene Grene åbner butik nr. 200: Anna og Clara er fint med, 19. juni 2018 Jyllands-Posten
- Ikke en interiørbutik
- Søstrene Grene bliver aldrig en trendy indretningsbutik.
- Tidobling på 10 år

Brødrene Grene booster væksten med nye partnere, Børsen d. 12. september 2018
- Butikskoncernen Søstrene Grene har øget sit salg af nips og design med små 50 pct. til tæt ved 900 mio. kr., mens resultatet er mere end fordoblet.
- Mange impulskøb

Uddrag
Søstrene Grene er en dansk design- og handelskoncern med de to søstre - Anna og Clara - som inspiration.

Virksomheden blev etableret med den første butik i Århus i 1973 af ægteparret Inger Grene og Knud Olsen.

Virksomheden er funderet på stærke familieværdier ”the Sister Spirit” og er i dag ejet og drevet af 2. generation - brødrene Cresten og Mikkel Grene.

Søstrene Grenes Holding ApS er moderselskabet for de to datterselskaber Søstrene Grenes Handelskompagnie A/S og Søstrene Grenes Import A/S.

Sortimentet består af varegrupperne: interiør, papirvarer, gaveindpakning, hobby, køkken og legetøj. Få varer er fast sortiment, mens resten af varerne er sæsonvarer, som sælges i butikkerne i meget kort tid.

Priserne er på et rimeligt niveau, mens designet tydeligt afspejler feminine værdier. Butiksindretningen er bygget op omkring ”slangeprincippet”.

Søstrene Grene skriver om butikkerne på sin hjemmeside: ”Vi har skabt en kæde af butikker, som rummer en ganske særlig stemning.

Det skal være som at træde ind i en oase, hvor man for en stund får et lille afbræk fra den travle hverdag.

På den måde forsøger søstrene at sætte scenen for vidunderlige oplevelser og glade stunder. Oplevelser hvor man opfordres til at slippe fantasien løs og gå på opdagelse.”

Søstrene Grene åbnede i sommeren 2018 butik nr. 200. Butikkerne er fordelt på 16 lande fortrinsvis i Europa.

De fleste er drevet på franchise-basis, mens hver fjerde butik er etableret i samarbejde med eksterne partnere. Søstrene Grene har ingen e-handel og har pt. ingen planer om denne distributionsform.

I regnskabsåret 2017/18 omsatte Søstrene Grenes Holding ApS for kr. 894 mio., mens overskuddet før skat var kr. 103 mio. På hovedsædet er der beskæftiget godt 100 medarbejdere.