Indholdsfortegnelse
Opgave 1:
- Produkt:
- Udbyderne:
- Geografiske afgørelser:
- Efterspørgere:

Opgave 2
- Miljø:
- Politiske og lovgivningsmæssige forhold:

Opgave 3
- Promotion:

Opgave 4
Når PepsiCo opkøber Sodastream, er det et udtryk for vertikal integration.
A. Når børn ser en reklame med Iceage, indtager de købsrollen Influent, ved køb af en Sodastream.
B. Ud fra Bilag 2: YouTube reklamerne, er det tydeligt, at Sodastream benytter sig af Endorcement og Celebrity branding, i deres reklamer.

Opgave 5:

Uddrag
Produkt:
- Markedet for ”small appliances for hårde hvidevare” er maskiner, som man bruger i køkkenet. Normalt bruger man håndmaskiner, køkkenvægt, kaffemaskiner og rørmaskiner mm.

I dette tilfælde med ”small appliances for hårde hvidevare”, er der snak om Soda Stream, Soda Stream er en maskine er kan ” På få sekunder kan du lave friskt danskvan blot ved at tilføre bobler til dit friske postevand”.

Udbyderne:
- Kigger man på generelt ”small appliances for hårde hvidevare”, men også Soda Stream i Danmark er der på markedet en stor del landsdækkende forhandlere.

De store landsdækkende forhandler kan være Elgiganten, Power, Skousen og EL salg, disse butikker har en række kæder af butikker over hele Danmark.

Kigger man på udbydere der kun udbydere direkte distribution som er på nettet, kigger man på Wupti, Whiteaway og L’easy.

Når man snakker om ”small appliances for hårde hvidevare” skal man også kigge på Bilka, som udbydere de ligger også over hele Danmark.

Man kan også godt kigge på Føtex de har ikke et lige så stort udvalg af ”small appliances for hård hvidevare”, som Bilka.

Næsten alle større byer i Danmark har et eller flere steder hvor der udbydes ”small appliances for hårde hvidevarer” fx tager man Odense har de både Power og Elgiganten mm.

- Der er også de udbydere der sælger deres brugte ”small appliances for hårde hvidevare”, hvor de sælger det igennem Gul og Gratis eller gennem de sociale medier.

Geografiske afgørelser:
- ”small appliances for hårde hvidevare” afgrænses til Danmarks geografiske grænser

da der er udbud fra landsdækkende danske kæder, og fordi der er kæder over hele landet, er der også mange butikker i de forskellige storbyer.

Meget af markedet er også præget af e-handel, det er også derfor de fleste ”small appliances for hårde hvidevare” butikker som fx Power og Elgiganten også har e-handel.

Når man kommer over grænsen til Tyskland, er der også flere udbydere, som man stadig godt kan regne med til at være på det danske marked for ”small appliances for hårde hvidevare”