Indledning
Skønlitteratur betyder meget for det enkelte menneske. Det kan godt være, forfattere er nemme at manipulere, nemme at skræmme, nemme at trække rundt ved næsen, men de er også frie i skønlitteraturen. Men, det må også siges at færre og færre mennesker læser skønlitteratur, i takt med at antallet af underholdningsmidler og teknologien som holder de fleste procent af underholdningsmidler stiger.

For mig var kampen for at holde læselysten oppe, tabt ligeså snart jeg kom i verden af teknologien. I mange år havde jeg ingen interesse i at læse. Jeg må indrømme, at jeg personligt ikke selv vælter mig i skønlitterære værker. Jeg undret mig altid over hvorfor min mor pressede så meget på, og fortalte mig, at det var vigtigt, at jeg læste inden jeg gik i seng og i min fritid, men nu ved jeg hvorfor.

Uddrag
I dagens Danmark optræder mennesket oftere og oftere som en ”Human-ressource” på arbejdspladsen, hvilket gør det irrelevant for individet at udtrykke sine følelser. Personligt, så mener jeg, at en lige så vigtig del af arbejdsmarkedets kulturen er det sociale aspekt, som oftest bliver glemt i den konkurrence præget hverdag hvor det hele handler om at tjene massere penge. Jeg ved selv fra min arbejdstid som i Normal og Føtex. At det var sjældent, at man havde lov at have en dårlig dag.

Desuden var arbejdsfordelingen sat op sådan. At man hele tiden arbejdet individuelt, selvom vi var mange medarbejder som arbejdet på en gang, så der gik ikke snak i den. For mig ødelagde dette det sociale fuldstændigt. Miljøet var meget trist og min lyst til at arbejde forsvandt fuldstændigt, måske afspejler dette det generelle arbejdsmiljø? Det må tiden vise, der er trods alt flere år endnu for mig, før jeg kommer ud på det ”virkelig” liv og arbejdsmarkedet.

I folkeskolen blev vi undervist i at aflæse forskellige menneskers ansigt og derved følelse, det var en periode vi gik igennem i. Jeg kan huske, at det hjalp folk i min klasse med at undgå konflikter og misforståelser. Men jeg syntes egentlig ikke, at skønlitteraturen skal fylde mere i det danske uddannelsessystem på trods af den positive effekt. Det er jo så i dag en stor diskussion.