Pas på | det perfekt designede menneske er på vej | Analyse

Indledning
Hvordan er det perfekte menneske? Prøv at overvej det for en stund. Hvordan ser det ud? Er han eller hun stærk, klog, lyshåret eller mørkhåret, er det det indre eller det ydre du tænker på? Kan man kun blive perfekt udenpå, eller kan man også perfektionere sin personlighed?

Uddrag
I så fald findes der allerede rigtig mange, også ekstreme, måder at optimere sig selv på bl.a. med chip og piller.

I artiklen fra Politikken ”Pas på - det perfekt designede menneske er på vej” skriver de om et skrækscenarie hvor 10% af befolkningen går rundt med hukommelsesforstærker i hjernen og andre 10% med muskelforstærker i benene, at mennesket bliver et kunstprodukt af menneskelig teknologi og opfindsomhed, men er vi ikke allerede det?

Mange elever på Amerikanske universiteter indtager lægemidlet Adderal for at få kroppen til at koncentrere sig i længere tid, bodybuilders tager steroider for at få større muskler og supermodeller fortager operationer for at få den helt tynde talje og det helt symmetriske ansigt.

Ja du har helt sikkert selv prøvet, at farve dit hår en anden farve end hvad det oprindeligt var, det er vel også selvoptimering?

Hvad er der egentlig så galt i at vi gør det, at vi lige fjerner vores skavanker, og gør det nemmere for os at nå vores mål.

Klavs Birkholm mener at problemet ligger i at det bliver svært at vælge det fra, det bliver en konkurrencefaktor mellem menneskerne.

Han sammenligner bl.a. med at hvis 25% af eleverne tager piller der forbedrer deres præstationer, bliver dem der gerne ville følge med, også nærmest nødt til at tage dem, hvis de ville være blandt de bedste, som vi jo godt ved, er meget vigtigt over i USA, for at nå langt.

Samtidig hvis kybernetiske teknologier bliver en ting, altså fx hvor man indsætter en chip i hjernen for at udvide hukommelsen, bliver det kun de rige der kan tilkomme sig disse optimeringer, da sådan en chip sandsynligvis ville blive meget dyr, det ville altså skabe en endnu større forskel mellem rige og fattiges privileger end hvad der allerede er nu, nogen steder i verden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu