Skønlitteraaturens betydning for det enkelte menneske | Essay

Indledning
Hvad forbinder du med ordet skønlitteratur? Lad de billeder der dukker op i dine tanker, stå et øjeblik.

Tænker du på en speciel roman, et digt eller en novelle der har gjort særligt indtryk på dig? Tænker du på et eventyr du fik læst højt som barn, et barndomsminde af glæde?

Dine første associationer er sandsynligvis præget af mange forskellige tanker, men med en positive vinkel og de knytter sig til noget der har gjort indtryk på dig.

Uddrag
Mange unge læser stort set aldrig bøger, og gør det kun når de i skolen bliver sat til at læse en. Det er for eksempel en af årsagerne til at skønlitteraturen fylder mindre idag end den for eksempel gjorde i 1800-1900-tallet.

Dengang levede store danske forfattere som Henrik Ibsen, Amalie Skram og vores verdensberømte H.C Andersen og skrev deres værker som mange har læst.

Gen Z, også kendt som Zoomere er den mest digitaliseret generation, nemlig generationen der voksede op med smartphones, computere og tablets, og det er den gruppe som nutidens gymnasieelever befinder sig i.

Helt fra man var lille har man vokset op med digitalisering og derfor er det også naturligt at ens interesser bliver påvirket af det.

I børnehaven spillede man på GameBoys og i 4 klasse blev bærbare computere inkorporeret i undervisning og som resten af ens skolegang skulle foregå på.

Det enkelte menneskes interesser spiller en vigtig rolle i hvilken betydning skønlitteraturen har på det enkelte menneske.

Nogen unge har måske fået en dårlig introduktion til skønlitteraturen, fordi de i skolen blev sat til at læse noget de ikke fandt interessant.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu