Skønlitteraturens betydning for det enkelte… | Dansk Essay

Indledning
Hvad betyder skønlitteraturen egentlig for det enkelte menneske? Det er et stort og tankevækkende spørgsmål.

Man kan forbinde det med at flygte lidt fra hverdagen, flygte ned i en bog, ind i mellem alle ordene, og ind i den dejlige verden der ligger bag. Være med i historien, se sig selv som hovedpersonen i en skøn fortælling.

Uddrag
I Alen Causevics debatindlæg skriver han omkring litteraturens effekt på hans egen integration her i Danmark. Han skriver i hans indlæg

”For ham var hans horisont snæver, og hans bevidsthed rakte ikke længere end til hans boligblok og den bosniske hverdag som nu ikke længere eksisterede”

Da Alen stødte på litteraturen indså han, at han levede i et bur fuld af kulturelle grundregler som ikke længere kunne holdes fast i.

Den kulturelle fremkomst er fundamental for en ung drengs integration i et fremmed og ukendt land. For Alen Causevic betyder litteraturen meget, den gav ham en forståelse for en udvidet horisont, som han behøvede for at komme videre i livet.

Litteraturen hjalp ham med en kulturel dannelse, hvor han abrupt befandt sig et velværende sted indeni, hvor politik, gud, køn og sex ikke længere var omlagt faste rutiner i sin hverdag.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu