Sådan skaber du en lækker fest til din film

Hvis du skal opstille en realistisk og fed fest til din nye film i mediefag, så kan det være en god ide at have den helt rigtige værktøjskasse frem.

For det hjælper ikke bare at samle nogle mennesker og spille noget musik fra en Soundboks eller en almindelige højtaler. Her kan det være en god ide at se, om du kan få nogle spændende festtiltag med i filmen, der kan gøre filmen mere levende. Det kunne f.eks. være en tryllekunstner, DJ eller noget helt tredje. I kan finde inspiration på festguru.

Du skal også tænke på lys, lyd, omgivelser og de rigtige vibes. For det skal ikke være nogen hemmelighed, at lave en film der foregår under en fest kan være en stor udfordring, da lyset sjældent er det bedste og på den måde kan det være svært at at fange hovedpersonernes ansigtstudtryk og forstå hele handlingen.

Det er derfor super vigtigt at du lyset sidder i skabet og at dit kamera kan opfange vigtige handlinger og det er nemt at se, hvem der snakker. Her bør du lave nogle test og se, om det er nemt at se personernes ansigter i mørke rum og med forskellige festlys.

Når det kommer til lyd, så har du enten to valgmuligheder, enten kan du du lægge din egen lyd på bagefter eller du kan bruge reallyden, det vil sige den festmusik som er med i filmen.

Det bedste alternativ, når det kommer til lyde til fester er at man lægger musikken på bagefter, så kan du skrue op og ned for lyden alt efter, hvor tydeligt det er at høre hovedpersonerne snakke. Det vil være super ærerligt at opdage bagefter, at man ikke kan høre karakterne i filmen, fordi musikken er alt for høj.

Få adgang til hele opgaven