Hvad der er sparet er hvad der er tjent. Som virksomhed kan du hurtigt komme ud i økonomiske problemer, hvis du ikke har styr på din økonomi og styr på, hvilke udgifter du har. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvilke områder, som du bør tage et kig på, hvis du vil spare penge i din virksomhed.

Need to have eller nice to have

Selvom at det går godt økonomisk, så skal du altid være påpasselig med dine penge, så selvom du måske har rigelig med penge til at sponsorere det lokale fodboldhold eller købe en tryllekunstner til det næste event, så skal du altid huske på, at der kommer dårligere tider. Alle virksomheder vil opleve dårlige tider, og nogle gange skyldes det ting, som man ikke selv kan gøre noget ved, det kan f.eks. være Corona krisen. Eller at en af dine største kunder går konkurs.

Altid lav din research, når du vælger nye leverandører

Selvom det kan være fristende at tage det første og bedste, så kan du spare rigtig mange penge i den lange bane, hvis du væbner dig med tålmodighed, før du svinger dankortet.

Hvis du f.eks. skal have en advokatopgave, så kan det være en god ide at bruge et værktøj som f.eks.  Colego.dk hvor du kan få 3 tilbud på en advokatopgave. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke der er billigst, hvilken kvalitet og hvor hurtige de er til opgaven.

Du kan også finde tilbud på tømreropgaver, flytteopgaver og meget mere.

Overvej freelancere fremfor ansættelse

Personaleomkostninger er nogle af de største poster i de fleste virksomheder, derfor bør du også overveje, om det er en post, hvor det giver mening at ansætte nogle internt eller om du skal få hjælp udefra.

Eksternt hjælp har måske en højere timepris, men hvis de kan kan udføre deres arbejde mer effektivt, kan det have en fordel at vælge eksterne hjælp fremfor internt.