Indholdsfortegnelse
Virksomhedskarakteristik 2
CSR 2
Udvikling 3
Strategi 4
Konklusion 5
Kildeliste 6

Uddrag
Virksomhedskarakteristik
Royal Unibrew er et bryggeri og er Danmarks 2. største bryggerikoncern. Royal Unibrew er et aktieselskab og en produktionsvirksomhed som producerer drikkevarer.

Royal Unibrew ejer mærkerne som Royal øl, Albani, Ceres og Faxe Kondi. Royal Unibrew brygger også for store internationale som Heineken og PepsiCo.

Royal Unibrew er leverandører af drikkevarer med stærke brands på markedet i flere end 65 lande i verden. Royal Unibrew går meget op i kvalitet på deres drikkevarer og at have et godt forhold til deres kunder.

Royal Unibrew producere mere end 400 forskellige produkter i Danmark på deres bryggeri i Odense og Faxe. De har 2631 medarbejdere og ejes af Chr.

Augustinus Fabrikker A/S og et amerikansk investeringsselskab Black Rock. Royal Unibrew er meget fokuseret på at have et godt samarbejde med den moderne forbruger da innovation er en vigtig ting og det med at være kreativ gør at de udfordrere dem selv og branchen.

Royal Unibrews største konkurrent er derfor Carlsberg som i modsætning til Royal Unibrew producere produkter for blandet andet Coca Cola, hvorimod Royal Unibrew producere produkter for PepsiCo.

• Royal Unibrew havde i 2020 en nettoomsætning på 7,5 mia.
• Royal Unibrew havde et årligt overskud på ca. 1,2 mia.
• Royal Unibrew havde produceret cirka 10,6 million liter øl og læskedrikke i 2020.

CSR
Royal Unibrew tænker meget på CSR. I Royal Unibrew ønsker de nemlig at yde et positivt bidrag til miljøet og lokalsamfundet.

De er tilmeldt FN’s Global Compact for at forbedre deres CSR. En af de positive udviklinger vi kan se i deres årsrapport, er at deres ”Total recycled waste” altså deres samlet genanvendt affald er steget med 0,8 mio. kg fra 2015-2019.

En anden positiv udvikling i årsrapporten er kategorien ”Purchased Heat/steam/cooling” altså deres køb af varme/damp og køling er faldet fra 43,5 GWh i 2015 til 37,8 GWh i 2019.

Royal Unibrew har særligt fokus på 7 udvalgte af FN’s mål, som er følgende:
SDG 3: God sundhed og velvære
SDG 6: Rent vand og sanitet
SDG 7: Overkommelig og ren energi
SDG 8: Anstændigt arbejde og økonomisk vækst
SDG 12: Ansvarligt forbrug og produktion
SDG 13: Klimahandling
SDG 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner.