Royal Greenland | Virksomhedskarakteristik

Indholdsfortegnelse
1. Karakteriser kort virksomheden Royal Greenland
2. Analyser Royal Greenlands interne forhold
- Indgående logistik:
- Produktudvikling:
- Produktion:
- Markedsføring og salg:
- Service
3. Analyser konkurrencesituationen på det danske marked for rejer
- Truslen fra købere:
- Truslen fra udbydere af substituerende varer:
- Truslen fra leverandører:
- Konkurrencesituationen for de etablerede virksomheder:
4. Diskuter Royal Greenlands anvendelse af parameteren produkt

Uddrag
Royal Greenland er en af verdens største og førende leverandører af koldtvandsrejer. Derudover er de den største virksomhed i Grønland.

Det er en produktionsvirksomhed med ca. 2.000 ansatte, hvor 800 af dem er i Grønland, hvor de har hovedsæde i Nuuk - virksomheden er ejet af det grønlandske selvstyre.

De har 200 ansatte i Danmark, hvor de har produktionsfaciliteter og et salgskontor i Svenstrup ved Aalborg. Resten er fordelt på fabrikker i blandt andre Tyskland og Polen.

Udover koldtvandsrejer er de også leverandør af krebs, laks og hellefisk, de såkaldte ready-to-eat produkter, færdigretter og en del fileterede fisk.

Det er en virksomhed, som i de seneste år har haft god fremgang og leveret en stigende omsætning. ”Vi er en fuldt ud vertikalt integreret virksomhed.

Royal Greenland bringer nordatlantiske fiske- og skaldyrsprodukter af høj kvalitet fra fangst til forbruger.” Et uddrag af Royal Greenlands vision.

De har en eksportandel på 92 % og har de seneste år haft en kraftig vækst i denne. Stort set alle dets eksportmarkeder har udviklet sig positivt, men dog især Frankrig, Kina og Skandinavien.

---

Først vil jeg se på Royal Greenlands økonomiske udvikling de senere år . Royal Greenland har gennemgået en ret stor udvikling i forhold til omsætning og resultat før skat.

I 2008/09 havde de en nettoomsætning på ca. 4,7 mia. kr., men et grotesk underskud på 210 mio. kr. i resultat før skat. Herefter begyndte tingene at ske.

Antal medarbejdere faldt med 150 til 1.934, nettoomsætningen faldt med næsten 500 mio. kr. til 4,2 mia. kr., men til gengæld var der nu kun et underskud på 15 mio. kr. i resultat før skat.

I 2010/11 steg omsætningen så igen til omkring 4,7 mia. kr., og i resultat før skat var der nu et overskud på 131 mio. kr.

Antal medarbejdere var faldet med 50 til1.888. I 2011/12 er nettoomsætningen endnu steget med 200 mio. kr. til 4,9 mia. kr. og denne gang er der er et overskud på 180 mio. kr.

Der er igen kommet flere ansatte, 1.962. I 2012/13 lå afsætningen på 5,3 mia. kr. med overskud på 168 mio. kr. i resultat før skat og igen med 2.000 medarbejdere.

Om den positive udvikling udtaler koncernmarketingchef Hanne Kvist, ”Udviklingen kan tilskrives virksomhedens større markedsfokus

som har resulteret i en hurtigere og bedre distribution af vores produkter til de markeder, der betaler de bedste priser for dem”. Jeg har også valgt at gennemgå Royal Greenlands værdikæde (forenklet).

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu