Indledning
Jeg har valgt novellen ”Røvgevir” fra 2011 skrevet af Sanne Munk Jensen. Jeg valgte den fordi jeg synes det er tankevækkende historie og jeg er vild med måden Sanne skriver på.

Sanne er en dansk forfatter på 41, der for det meste skriver ungdomsromaner/ungdomslitteratur og manuskriptforfatter.

Ungdomslitteraturen er en overgangslitteratur, der henvender sig til unge. Ofte med et tema der omhandler overgangsfasen fra barn til voksen.

Der er fokus på identitet, der ofte beskriver unges livsstil og hvor den unge eksperimenterer og prøver ting af.

Sanne skriver sig ind i en moderne ungdomslitteratur. Hun skriver på en ungdommelig måde og får fortællingen til at blive levende.

Indholdsfortegnelse
Intro
Genretræk
Resume
Synsvinkler
Sted og miljø
Personer/karakteristik
Konflikt
Symboler
Titel
Tema
Budskab/fortolkning
Perspektivering
- Søndag, Camilla
- De evige tre, Tove Ditlevsen
- Romeo og Julie, Shakespeare
Vurdering

Uddrag
Resume
Novellen handler om Lykke, som lever i et utroligt usundt parforhold. Lykke og hendes kæreste Henrik, er lige flyttet sammen i lykkes lejlighed.

Henrik, gør som det passer ham, han kysser med flere piger og til sidst har han endda sex med en anden i deres eget hjem. Pigen som Henrik er utro med, har en tatovering på lænden, et såkaldt ”røvgevir”.

Henrik har nævnt at han synes det er billigt og luder-agtigt. Da det bliver for meget for Lykke ender hun med at gå ud og selv få et røvgevir, da Henrik ser det forlader han hende.

Handlingen forløber sig lidt i et cirkulære handlingsforløb. Den starter med hun kigger i sit pas og slutter næsten også med det.

Synsvinkler
Det er rimelig tydeligt at der er en jeg-fortæller fra Lykkes perspektiv. Det giver et godt indblik i historien og hvordan Lykke har det og hvad hun føler.