Indledning
De første dage i forholdet er ofte søde for alle par. De har mange usagte ord at sige, og de føler stor glæde ved at være sammen, men med tiden kommer stilheden og at være sammen er normalt!

Efterhånden bliver det kærlige par til værelseskammerater, der kun spiser og sover sammen, ingen ord udveksles mellem dem, intet udtryk for kærlighed

ikke engang sjov og underholdning. Hvorfor føles nogle ting bare ikke som det samme, og hvorfor kan man simpelthen ikke skabe den samme følelse igen?

Uddrag
Gennem novellen ser man gradvist hvordan kvinden får nok, og har tanker om at forlade manden med Louise i hånden og selvfølgelig det kommende barn i maven, på L. 46 –49:

”Måske er det nemmere at fortælle ham det, når det er mørkt, og hun ikke kan se hans ansigt, så hun bliver siddende, selv om hun har lyst til at løbe, med den lille i maven og Louise i hånden.”

Kvinden har lyst til at forlade manden og tage Louise med, som er et tegn på at hun virkelig ikke kan klare at være sammen med ham mere, og at Louise heller ikke skal.

Det er meget drastisk og problematisk, men kvinden kan ikke klare hendes mand længere og nævner endda, at han ikke vil blive så ked af det, hvis hun alligevel forlod ham med Louise, som kan ses på l. 66 – 70:

”Hun kigger på rækken af sikringer og på rækken af tal, som de skal aflæse en gang om året og sende ind, og på den runde skrive af metal

der plejer at snurre rundt, men som nu holder pause, og hun ved at han ikke vil blive så ked af det som han tror, selv om han kommer til at savne at kysse Louise godnat.”.