Opgavebeskrivelse
Opgave:
Foretag en analyse og fortolkning af ”Østersø” (2016) af Lotte Kirkeby. Perspektivér teksten til tendensen ”Stedet” fra jeres forløb om Nyeste litteratur med Cecilie sidste år.

Ensomhed dræber

Uddrag
151.600 mennesker dør hver dag. Hvis vi antager for hver der dør, er der ti der sorger, så sorger 1.516.000 mennesker hver eneste dag.

Vi har næsten alle oplevet et dødsfald i den nære familie, om det er en oldeforælder, bedsteforældre eller i værste fald ens forældre eller søskende, men meget få, har oplevet sin halvparts død. Savn skaber sorg, og omvendt, mens ensomheden kan være værre end sorg.

---

Hvis en der står dig nært, dør i en utrolig travl tid, vil bearbejdelsen af sorgen forsinkes, forværres og muligvis aldrig fuldføres.

Det beskrives (L14,S188) ”Hun var ung, da han døde, og hun havde små børn, hun skulle passe på…” Niels døde på et tidspunkt hvor børnene var små, og hun havde ikke tid til at bearbejde sorgen, og derfor udskød hun den.

Sorg beskrives ofte som havende fem faser, fornægtelse, vrede, forhandling, depression og accept.

Vi må antage at det er over 10-15 år siden han er død, siden børnene var små, og at de nu ikke bor hjemme og har kørekort (L2,S186) ”Hendes søn tilbyder altid at hente hende i bil…”.

Selvom bearbejdelsen af sorg, er en langvarig og hård proces, vil man efter 10-15 år forhåbentligt være kommet længere end til første fase.