Rasisme | SSO | 10 i karakter

Indledning
Har du nogensinde prøvet at skjule din identitet og at leve som i to verdner, bare fordi du kommer fra et andet folkefærd?

Biologisk set har 99,9% af mennesker de samme gener, men alligevel er mennesker af forskellige racer, har forskellige religioner og etnicitet.

Stereotyper af mennesker kan have haft en særlige fokus på at ødelæge andre menneskers liv og muligheder. Det startede for mange år siden og er forsat ind til nu.

En af stereotyperne er racister i USA. Racisme fortæller vores holdning og danner vores holdning eller indstilling om hvordan man opfører sig over for andre.

I USA findes der forskellige typer af racisme og en af dem, er racisme mod de sorte mennesker, som kæmper mod politibrutalitet, og imod de mord der sker på ubevæbnede sorte mennesker.

Derfor har jeg i dette studieretningprojekt valget at analyserer filmen ” The hate u give” 2018. Filmen er instrueret af George Tilman Jr. Jeg har opbygget min analyse ved hjælp af filmiske virkemidler.

Filmen handler om en ung pige, som hedder Starr og hun lever konstant i to verdener. Der er en konflikt mellem de to verdener, og det er Starrs etnicitet, fordi hun er en sorte pige.

De to verdner, kollapser efter at Starrs ven Khalil bliver skudet af en politibetjent. Derfor, jeg har også valget at redegøre for racismes udvikling fra ” borgerrettighedsbevægelsen i 1960er ” til

”Black lives Matter bevægelsen ” og definition af hvad racisme er i USA. Til sidst vil jeg kom ind på et diskuterende emne om ” Hvorfor racisme stadig er et problem i USA”.

Indholdsfortegnelse
Resume 2
Indledning 4
Definition af racisme i USA 5
- Fra borgerrettighedsbevægelsen i 1960’er til Black Lives Matter bevægelsen 6
Resume af The Hate u Give 8
Analyse 8
- Title 12
- Budskab 13
- Konklusion af filmen 13
Diskussion 13
Konklusion 16
Litteraturliste 17

Uddrag
I USA har racisme altid været til debat i samfundet. Bevægelsen, Black Lives Matter, er en bevægelse, der begyndte i 2013 under et hashtag #BlackLivesMatter fra tre sorte fællesskabsarrangører Opal Tometi

Alicia Garza og Patrisse Khan-Cullors, der lavede en del protester for at kæmpe imod politibrutalitet. Det seneste mord på George Floyd og Breonna Taylor, der er døde i 2020, har skabt kaos i racismehistorien i USA.

Mordet, der blev udført af politibetjente, minder Margaret Burnham om 1968. I 1964 arbejder den unge aktivist, Margaret

fra the Civil rights and Restorative justice Project på at genoprette et fokus på uretfærdigheder mod sorte mennesker.

The Restorative Justice Project har til formål at opbygge retfærdighed, der definerer harmen i en hver forbrydelse. Principperne for den genopbyggende retfærdighed er bygget på rummelighed og respekt.

Mordene på Burnhams kolleger, der blev gjort til ofre under Mississippi brandmordene af medlemmer fra Klux Klan i 1964

”as victims of the Mississippi Burning, murders by members of the Ku Klux Klan”4 og de seneste skyderier i USA i 2020 gør ingen forskel. Racismens arv og Jim Crows love fra 1930 til 1970 har en særlige racemæssig uretfærdighed i USA.

Mennesker der demonstrerer for ofre, som i forbindelse med George Floyds død, i midten af pandemien, uden planer om at bekæmpe coronavirusset er på samme måde som i 1929 under ” the great depression”5.

”The black people have their own traumatized nation ”6en nation der i fortiden ikke havde nogen ide om et retfærdigt system. Det gør politibrutalitet mere forekommende i USA, fordi regeringen beskytter dem.

Burnhams kolleger, der var savnet i Mississippi i 1964, har efterladt et enormt traume for evigt. Mordene på kollegerne har skabt en stor indflydelse på nutidige aktiviteter for civile rettigheder.

Forbindelsen mellem George Floyds død i 2020 og Chaney, Schwerner og Goodmans død i 1964 er, at alle disse sorte mennesker besluttede sig for at protestere i gaderne.

I 1960’erne havde menneskene behov for at blive hørt ligesom folk har det i 2020. I USA var problemet også præsidentvalget, for valget spiller en stor rolle for retfærdighedssystemet.

Da Barack Obama blev valgt, var missionen at stoppe racismeproblemer ved politiet. I 1967 var temaet ved valget for de sorte mennesker også et problem, der fik dem til at protestere på gaderne.

Problemet er, at systemet inden for retfærdighed i USA ikke er retfærdigt. Fra 1960’erne, indtil Black Lives Matter bevægelsen blev oprettet i 2013 havde problemerne ikke ændret sig, da de kæmper for at genvinde rettighederne.

De tre mennesker, der blev dræbt i Mississippi i 1964 og George Floyds død, har fået mennesker til at demonstrere, fordi USA ikke flytter sig i forhold til menneskerettigheder når der sker mord på sorte mennesker.

Intentionen om de civile rettigheder i Mississippi i 1964 var at styrke afstemningen om det rigtige system for alle.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu